Vlhová szenzációs győzelme

Vlhová
Semmering |

Pályafutása első Világkupa-győzelmét szerezte meg óriás-műlesiklásban Petra Vlhová az osztrák Semmeringben.

Vlhová az első futam után a negyedik helyen állt, de a második körben mindenkit maga mögött hagyott. 45 századdal előzte meg a második német Viktoria Rebensburgot és 60-nal a francia Tessa Worleyt.

„Mindenki nagyon boldog a csapatban. Ez nagy elégtétel, de egyúttal meglepetés is. Az első jó futam után azt mondtam, akár eddigi karrierem legjobbját is elérhetem a számban – nyilatkozta Vlhová. – Amikor a célba érés után aktuálisan az első helyen álltam, nem foglalkoztam vele. Először akkor gondoltam a győzelemre, amikor az amerikai Mikaela Shiffrin neve mellett is piros mezőben villant fel az időkülönbség, azaz előtte maradtam. Nagyon köszönöm a szurkolóknak, akik Szlovákiából eljöttek biztatni Ausztriába.”

Vlhová első helyével Semmering még különlegesebb helyet foglal el a szlovák alpesi sí történetében: a 23 éves liptószentmiklósi síző sikere mellett a tavaly visszavonult Veronika Velez-Zuzulová itt szerezte meg pályafutása első Vk-elsőségét, 2012-ben műlesiklásban – azon a versenyen, amikor az akkor 17 éves Vlhová 11. helyével először villantotta meg tehetségét a sportágban.

Vlhovának ez volt pályafutása ötödik Vk-győzelme, az első óriás-műlesiklásban (az eddigi legjobbja a hetedik pozíció volt).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?