Vizsgálja a szövetség a dunaszerdahelyi transzparenst

Pozsony/Dunaszerdahely |

<p>A Szlovák Labdarúgó-szövetség fegyelmi bizottsága is fog foglalkozni azzal a transzparenssel, amelyet a DAC&ndash;Senica Fortuna ligás mérkőzésen húzott ki szurkolók egy csoportja: &bdquo;Danke&ndash;Grazie 1938. nov. 2.&rdquo; A dátum az első bécsi döntésre utal, amellyel Csehszlovákia déli területeit Magyarországhoz csatolták.</p>

A transzparenst a szlovák sajtó egyértelműen provokációként tálalta, egyes vélemények szerint a felirat a fasizmust propagálja, mert a drukkerek az akkori náci Németország és a fasiszta Olaszország külügyminiszterének köszönték meg, hogy a trianoni szerződéssel elcsatolt területeket visszacsatolta Magyarországhoz. Az internetes fórumokon azonban több magyar szurkoló úgy véli, a transzparens nem az elnyomó rezsimeket népszerűsíti, mindössze egy történelmi eseménynek állít emléket. A Szlovák Labdarúgó-szövetség jelezte, foglalkozni fog a molinóval. „Minden információt összegyűjtünk az adott mérkőzésről és (nem csak) a kérdéses transzparensről. Minden információt a fegyelmi bizottság rendelkezésére bocsátunk, mivel az kompetens dönteni az ügyben. A szövetség biztonsági menedzsere az információkat, a fényképeket és a videofelvételeket továbbította a rendőrségnek. Mivel a szövetség keretein belül a fegyelmi bizottság jogosult az ügyben dönteni, az ítélet meghozataláig nem fogjuk kommentálni az ügyet” – nyilatkozta lapunknak Juraj Čurný, a Szlovák Labdarúgó-szövetség szóvivője. A DAC futballklub közleményben határolódott el a transzparenstől. „A transzparensnek semmi köze a modern európai futballról alkotott víziónkhoz, amely megegyezik az UEFA intolerancia elleni aktuális gesztusaival. Azon dolgozunk, hogy kiderítsük, hogyan került a transzparens a stadion területére – olvasható a közleményben. – Az FC DAC 1904 gazdag történelemmel rendelkező futballklub. Eddigi fennállása során 1904 óta indult magyar, csehszlovák és szlovák bajnokságokban is. Minden korszak közös nevezője azonban a játék öröme, anélkül, hogy egyének vagy csoportok bármiféle politikai vagy egyéb nézetei volnának prezentálva. Nem áll érdekünkben támogatni olyan egyéneket vagy csoportokat, akik a futball kárára a stadionokban radikális gondolatokat prezentálnak, amelyek ellentétben állnak az emberi jogokkal és alapvető szabadságokkal.” 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?