Vízözön helyett gólözönt!

Győr |

<p>Ma este (20:30) a magyar labdarúgó-válogatott Kuvaittal játszik előkészületi mérkőzést a győri ETO Parkban. Magyarországra csak szeptember 6-án vár tétmérkőzés (a Románia elleni kulcsfontosságú vb-selejtező Bukarestben), ezért a mai, Kuvait elleni találkozó nem főpróba, inkább csak a csapategység építésére és az új játékosok kipróbálására szolgál.</p>

A magyar játékosok nincsenek a topon, vagy azért, mert a fárasztó szezon végeztével nehéz felpörögniük, vagy pedig azért, mert a meccsrutin hiányzik náluk, mint a 25. születésnapját ma ünneplő Varga József esetében, aki április 13-án játszott utoljára tétmeccset. Varga tavasszal a német Greuther Fürthben szerepelt, de a Bundesligából kieső csapat a továbbiakban nem tart igényt a szolgálataira – a debreceni futballistáért a héten a Rapid Wien jelentkezett be. Ráadásul sok a sérült: Lipták Zoltán (Győr), Varga Roland (Győr), Szabics Imre (Sturm Graz) és Pintér Ádám (Zaragoza) után a csigolyaproblémákkal bajlódó Mészáros Norbert (Debrecen) sem vállalta a szereplést.

Egervári optimista

Ott lesz viszont a pályán Dzsudzsák Balázs (aki a múlt héten szerencsés kimenetelű közúti balesetet szenvedett), a csatárok közül pedig Böde Dániel (Ferencváros), Németh Krisztián (Roda), Priskin Tamás (Vlagyikavkaz), Gyurcsó Ádám (Videoton) és Lovrencsics Gergő (Lech Poznan) is bevethető.

Egy évvel ezelőtt a magyar válogatott megnyerte a szezon utáni, júniusi barátságos meccsét (2:1-es győzelem Prágában az Európa-bajnokságra készülő Csehország ellen, a győztes gólt Gyurcsó lőtte a 88. percben). Egervári Sándor szövetségi kapitány most is optimista, szerinte a futballisták motivációjával nincs gond. „Örömmel jött mindenki, várják a mérkőzést, biztos vagyok benne, hogy magas fordulatszámon és koncentráltan fogunk futballozni. Itt a lehetőség az új játékosok bemutatkozására, kíváncsiak vagyunk, mennyi pluszdolgot tudnak bevetni. Sétagaloppnak nem nevezném ezt a meccset” – nyilatkozta a tegnapi sajtótájékoztatón Egervári, aki edzői pályafutása során kétszer is dolgozott Kuvaitban.

1982-es emlék

Az ázsiai ország futballjára egyébként is jellemző a külföldi szakemberek jelenléte, a kuvaiti válogatottat vezette már – hogy csak az ismert neveket említsük – Mário Zagallo, Luiz Felipe Scolari, Milan Máčala, Dušan Uhrin, Valerij Lobanovszkij vagy Mezey György, aki az 1986-os mexikói vébé után „menekült” Kuvaitba (ahol Egervári Sándor volt az asszisztense).

Kuvait a brazil Carlos Alberto Parreira irányításával érte el legnagyobb sikerét: 1982-ben kijutott a spanyolországi világbajnokságra, ahol a csoportkörben – egy rendkívül gyönge színvonalú mérkőzésen – 1:1-es döntetlent játszott Csehszlovákiával… Kuvait csapata ma nem képvisel komoly játékerőt, jelenleg a világranglista 113. helyén áll, így a győri mérkőzés toronymagas esélyese a magyar válogatott – a bukmékerek szerint a legvalószínűbb eredmény a 2:0-s magyar győzelem.

Dzsudzsákék szeretnék kiszolgálni a közönséget – már csak azért is, mert utoljára tavaly októberben győztek (3:1 Törökország ellen), azóta négy mérkőzésen 0-3-1 a magyar mérleg (Norvégia 0:2, Belorusszia 1:1, Románia 2:2, Törökország 1:1).

Közlekedési gondok

A Magyar Labdarúgó-szövetség közleményben kérte a szurkolókat, hogy mindenki tájékozódjon a közlekedési helyzetről (a katasztrofavedelem.hu weboldalon), az áradások következtében ugyanis néhány közút nem járható. A csallóközi drukkerek a Medve és Vámosszabadi közti híd lezárása miatt a rajkai és a komáromi átvezető utakat vehetik igénybe. A meccs azonban kockázat nélkül megrendezhető, a Győr-Moson-Sopron megyei védelmi bizottság ugyanis arról tájékoztatta az MLSZ-t, hogy az ETO Park Stadion és környéke az árvíz szempontjából biztonságos területen fekszik.
 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?