Vízilabda Eb - Kikapott a spanyoloktól, negyedik a női válogatott

Vízilabda Eb
Barcelona |

A magyar női vízilabda-válogatott címvédőként a negyedik helyen végzett a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon, Bíró Attila együttese a pénteki bronzmérkőzésen 12-6-ra kikapott Spanyolországtól.

A magyar csapat már a nyitónegyedben 5-1-s hátrányba került, innen pedig nem volt esélye megszorongatni a világbajnoki ezüstérmes házigazdákat.

A magyar női válogatott 2010 óta először tér haza érem nélkül a kontinensviadalról.

    Eredmény:
    nők, bronzmérkőzés:
Spanyolország-Magyarország 12-6 (5-1, 1-2, 4-0, 2-3)
-----------------------------------------------------
Barcelona, Piscines Picornell, v.: Paoletti (olasz), Schwartz (izraeli)
    gólszerzők: Gual 3, Espar A. 2, Pena, Ortiz M., Garcia, Leiton, Espar C., B. Ortiz, Bach 1-1, illetve Szilágyi, Keszthelyi 2-2, Garda, Illés 1-1

    Magyarország:
    -------------
Gangl - Szilágyi, Parkes, Szücs G., Horváth B., Illés, Keszthelyi, Leimeter - cserék: Gurisatti, Garda, Csabai, Gyöngyössy, Tóth E. 

A magyar női válogatott története hatodik Eb-bronzára hajtott, míg a spanyol a 2008-ban hazai környezetben (Málagában) megszerzett ezüst, valamint a 2014-es arany mellett most tehette teljessé éremgyűjteményét. A két csapat már a torna nyitónapján is összecsapott egymással, a spanyolok akkor magabiztos, 13-9-es győzelmet arattak.

A ráúszást követőn néhány másodpercet kellett csak várni csak az első spanyol emberelőnyre, amelyet Pena az utolsó pillanatban be is lőtt. Még nem telt el két perc a találkozóból, amikor Szücs már a második kiállítását kapta, ezt Anna Espar értékesítette. Az első magyar előnyt villámgyorsan játszotta meg a csapat, Gyöngyössy tökéletesen kapta a labdát, de a spanyol kapusba bombázott. A spanyolok tanítanivalóan vittek végig egy három a kettő-elleni szituációt, ezzel az első negyed felénél hatalmas előnybe kerültek. A vb-ezüstérmes azonos létszámban is úgy passzolgatott, mintha eggyel több játékosa lett volna, négygólosra növelte előnyét, végül magyar részről Szilágyi megtörte a gólcsendet. Az ötödik spanyol gólban kicsit Gangl is benne volt, majd Keszthelyi emberelőnyös próbálkozása halt el a blokkban (5-1).

A második negyed elején a spanyol lövők rendre rossz megoldásokat választottak, a magyarok azonban nem tudtak szépíteni ezalatt a rövidzárlat alatt. A spanyolok végül gyönyörűen értékesítettek egy előnyt, majd a fehér sapkás magyarok a sokadik fórjukból szerezték meg a második góljukat. Emberhátrányban kétszer is gyönyörűen blokkoltak a magyarok, majd Szilágyi ötméteresből csökkenthette volna a hátrányt, de a felső lécre bombázott. A magyar játékos szinte rögtön javított, nyolc másodperccel a nagyszünet előtt talált a kapuba (6-3).

Egy kihagyott előnnyel és egy elrontott ziccerrel kezdték a magyarok a harmadik felvonást, így "magától jött" a hetedik spanyol találat. Ez a forgatókönyv a következő percben megismétlődött, majd Keszthelyi kiállítása alatt a kilencedik spanyol gól lezárta a játékrészt.

Az Eb utolsó negyedében - amelynek hétgólos hátrányban vágott neki a magyar válogatott -  Tóth volt a kapuban, s a gólkirálynői címre hajtó Ortiz pillanatok alatt felavatta. Keszthelyi emberelőnyből talált be, de a spanyol választ nem váratott sokat magára. A magyar csapatkapitány még egy szabaddobást értékesített, majd Illés lőtte ki a jobb alsót, ez volt az Eb utolsó magyar gólja.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?