Vívó Eb - Elődöntőben a magyar női kardozók

<p>A magyar női kard-válogatott bejutott az elődöntőbe a strasbourgi vívó Európa-bajnokság pénteki versenynapján, amelyen a férfi tőrcsapat egy győzelem és két vereség után a hetedik helyért lép pástra.</p>

Az egyéniben gyengébben szereplő női kardozók a kilenccsapatos mezőnyben egyből a negyeddöntőben kezdtek, ahol a lengyelek vártak rájuk. Az Eb honlapja szerint a Várhelyi Kata, Várhelyi Anna, Márton Anna, Garam Nóra összeállítású együttes szinte végig kézben tartotta a találkozót, s bár az utolsó előtti párban Várhelyi Anna a hat tusnyi előnyből ötöt eladott, a záróember, Márton 5-3-ra legyőzte Aleksandra Sochát, ezzel a csapat 45-43-ra nyert.
   

A fináléért az oroszokkal vív a magyar együttes.
   

A férfi tőrözők szintén jól kezdték a napot: a nyolcaddöntőben a valamivel esélyesebb ukránok ellen remek teljesítménnyel rukkoltak ki. A Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Németh András, Dósa Dániel összetételű csapat öt pár után még 25-21-es vesztésre állt, ám ezt követően Szabados Gábor 9-2-es, Dósa 5-1-es, Németh pedig 5-2-es sikert aratott, így végül a csapat 45-37-re nyert.
   

A folytatásban már érvényesült a papírforma, Szabadosék az olaszoktól 45-21-re kikaptak a negyeddöntőben, az 5-8. helyért kiírt helyosztók első meccsén pedig 45-34-re a németektől, így a hetedik helyért küzdhetnek majd meg a csehekkel.
   

Férfi tőrben 14 csapat indult.
    Eredmények:
    női kard:
    ----------
    negyeddöntő:
Magyarország-Lengyelország 45-43
    
    férfi tőr:
    ------------
    a 16 között:
Magyarország-Ukrajna 45-37
    negyeddöntő:
Olaszország-magyarország 45-21
    az 5-8. helyért:
Németország-Magyarország 45-34

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?