Vívás: Szilágyi, Nemcsik és Decsi is kiesett

Peking |

<p>Szilágyi Áron a legjobb 16 között búcsúzott a férfi kardozók egyéni versenyében a pekingi olimpián. Szilágyi a negyeddöntőbe jutásért az amerikai Keeth Smart ellen lépett pástra és 15-10-re kikapott.</p>

Korábban Nemcsik Zsolt és Decsi Tamás ugyanakkor kiesett a legjobb 32 között kiesett a férfi kardozók egyéni versenyében a pekingi olimpián. Szilágyi éppen Decsit győzte le 15-9-re, míg az athéni játékokon ezüstérmes Nemcsik a 32 között nagy csatában, 15-13-ra kapott ki a kínai Csou Han-mingtől.
Nemcsik a kínai Csou Han-minggal kezdett. A hazai kardozót lelkesen és főleg hangosan biztatta a közönség, főleg ahogy egyre inkább érződött, van esélye a tapasztaltabb és eredményesebb magyar ellen. Nemcsik 1-3-ról felzárkózott, majd ellépett 6-4-re, a szünetre viszont 8-7-es kínai előnnyel mentek. Aztán megint a kínai vezetett többször is, Nemcsik 10-12-ről egyenlített, majd 13-14-nél tust adott, a francia mérkőzésvezető azonban másként látta és Csounak ítélte a pontot, ezzel a legutóbbi ezüstérmes kiesett.
"Három tust vett el tőlem a mérkőzésvezető. Nem akartam foglalkozni azzal, hogy mi zajlik a pást mellett, tényleg csak a tiszta tusokra kértem videót, de egyiket sem kaptam meg. Volt, hogy meg se nézték a felvételt, láttam, hogy amint megy az asszóvezető a videobíróhoz, az már int is neki, hogy úgy volt, ahogy ítélte - mondta feldúltan a kiesést követően Nemcsik. - Tudtam, hogy nehéz mérkőzés lesz, de erre azért nem számítottam. A kínai fiú jó vívó, nem véletlenül került be a válogatottba, de eddig mindig megvertem. Most valami egészen mással rukkolt elő, mint korábban. A kiabálás miatt alig lehetett hallani a mérkőzésvezetőt, márpedig kardban nagyon fontos, hogy indulásra készen álljon az ember." (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?