Visszavágni a vereségekért

Halifax. Ma éjjel lejátssza második világbajnoki csoportmérkőzését a szlovák jégkorong-válogatott. Július Šupler szövetségi kapitány legénysége a norvégok legyőzése (5:1) után azokkal a németekkel mérkőzik, akiktől a vb előtt kétszer is vereséget szenvedett (Német Kupa 3:5, Svájci Kupa 1:4).

Halifax. Ma éjjel lejátssza második világbajnoki csoportmérkőzését a szlovák jégkorong-válogatott. Július Šupler szövetségi kapitány legénysége a norvégok legyőzése (5:1) után azokkal a németekkel mérkőzik, akiktől a vb előtt kétszer is vereséget szenvedett (Német Kupa 3:5, Svájci Kupa 1:4). Jó lesz tehát vigyázni, hiszen a mai ellenfél a tavalyi, moszkvai világbajnokságon óriási meglepetésre 2:0 arányban két vállra fektette a nagy esélyes cseh együttest, s végül a 9. helyen végzett.

Eddig harminckétszer találkozott egymással a két csapat, húsz győzelmet könyvelhettek el a szlovákok, tizenegyet pedig a németek, egy találkozó pedig döntetlenül végződött. Egy éve, a moszkvai vb-n Szlovákia 5:1-re nyert.

Július Šupler a norvégok elleni siker után a következőket nyilatkozta: „Ha a németek ellen is olyan fegyelmezetten fogunk hokizni, mint a nyitómeccsen, akkor második mérkőzésünket is megnyerjük. Taktikus játékot várok a fiúktól, akik nagyon fogadkoznak, hogy visszavágnak a hannoveri és a lausanne-i vereségért. Tisztában vagyunk azzal, hogy nemcsak mi, hanem ellenfelünk is a negyeddöntőbe szeretne jutni...”

A németek már hónapok óta együtt készülnek, s Uwe Krupp edző igencsak derűlátóan nyilatkozott: „Egyértelműen a nyolc között szeretnénk végezni, ami azt jelenti, valamelyik favoritot le kell győznünk…” Rosszul rajtoltak a németek, hiszen a nyitányon 5:1 arányú vereséget szenvedtek a finnektől, s talán azért is, mert a gól nélküli első harmad után nyílt sisakkal hokiztak, s ezt ügyesen kihasználta a sztárokkal telitűz?delt finn gárda.

„Az első bekapott gól után elbizonytalanodott a csapat, s a vége nagy arányú vereség lett. Szerintem a finnek éremmel távoznak majd Kanadából. Az utóbbi két meccset ugyan megnyertük a szlovákok ellen, de a világbajnokságon mindig erősebb csapattal szerepelnek, mint a vb előtti tornákon” – jegyezte meg a németek trénere. (s, zsi)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?