Visszaállt a rend a Selye-duplával

gimiröpi
Ipolyság |

Ipolyságon szeretik és őrzik a röplabdát, így egyáltalán nem meglepő, hogy ismét a bölcső, a Szondy György Gimnázium fogadta a sportág mindkét tornáját a Szlovákiai Magyar Gimnáziumok Országos Bajnokságán.

2023 első és egyben utolsó mérkőzéssorozatát, mely után visszaállt a rend. Mint szinte mindig, ezúttal is a komáromi Selye János Gimnázium lett mind a lányok, mind a fiúk tornagyőztese. Előbbiek megvédték, utóbbiak visszahódították bajnoki címüket.

Galánta zárkózott fel mögéjük, mi a várakozásnak megfelelően harmadikok lettünk, megelőzve a hosszú idő után negyedik iskolaként jelentkező komáromi Marianumot. Az eleve jó dolog, hogy eggyel többen voltunk, mint a korábbi kiírások legtöbbje során – tájékoztatta lapunkat Gajdács Mónika, a Szondy-gimi igazgatója, a sportág ipolysági megszállottja. – Egyetlen mérkőzés sem hozott három játszmát, kettő elég volt a párharcok eldöntésére. A fiúk dinamikusabb röplabdát játszottak, kicsit szorosabb volt a mezőny, mint a lányoké, de a vesztes csapatok egyetlen játszmát sem csíptek el.”

gimiröpi

Hengerics Péter, a röplabdabajnokság legendája a felkészítő tanárok között messze a legeredményesebb. Idei elsőségeikről lapunknak elmondta, csak az volt a kérdés, hogy védencei mit kezdenek a pályán technikai fölényükkel. „A lányok eléggé simán vették az akadályokat, ráhangolódásban is domináltak. Talán kétszer fordult elő a gimibajnoksági röplabdában, hogy nem mi szereztük meg az elsőséget. Fiúink sokkal koncentráltabban játszottak, mint tavaly, rend volt köztük, megfogadták intelmeimet. Nem engedtem meg nekik, hogy maguk döntsenek a felállásról, a taktikáról, mint egy évvel korábban, mikor aztán a bajnoki cím is elúszott” – árult el egy műhelytitkot tavalyi szereplésükről.

S bármennyire is ragaszkodnak Ipolyságon a röplabdatornához, részben mégiscsak megszakítanák a hagyományt. Annak reményében, hogy több iskolát vonzana, ha kétévenként átkerülne a torna Galántára, a Kodály Zoltán Gimnáziumba. „Jövőre megpróbáljuk.” – zárta Gajdács Mónika.

Érdekes

Ipolysági tények

Lányok tornája: Szondy György Gimnázium, Ipolyság–Kodály Zoltán Gimnázium, Galánta 0:2 (12:20, 18:20), Selye János Gimnázium, Komárom–Marianum Egyházi Iskolaközpont, Komárom 2:0 (20:7, 20:8), Kodály-gimi–Marianum 2:0 (21:19, 20:14), Szondy-gimi–Selye-gimi 0:2 (12:20, 16:20). Selye-gimi–Kodály-gimi 2:0 (20:10, 20:6), Marianum–Szondy-gimi 0:2 (5:20, 8:20).

Végeredmény: 1. Selye-gimi, 2. Kodály-gimi, 3. Szondy-gimi, 4. Marianum.

A torna legjobb játékosa: Bödök Bernadett (Selye-gimi).

A győztes csapat: Bödök Bernadett, Szabó Dalma, Füleki Emma, Bugár Nóra, Nagy Angelika Kincső, Téglás Dorka, Károlyi Zsófi, Kotrusz Emma, Kiss Lili, Zsoldos Ági.

Felkészítő tanár: Hengerics Péter.

 

Fiúk tornája: Selye-gimi–Marianum 2:0 (20:4, 20:6), Szondy-gimi–Kodály-gimi 0:2 (16:20, 15:20), Marianum–Kodály-gimi 0:2 (10:20, 4:20), Selye-gimi–Szondy-gimi 2:0 (20:7, 20:4), Szondy-gimi–Marianum 2:0 (22:20, 20:10), Kodály-gimi–Selye-gimi 0:2 (16:20, 12:20).

Végeredmény: 1. Selye-gimi, 2. Kodály-gimi, 3. Szondy-gimi, 4. Marinum.

A torna legjobb játékosa: Kukucs Attila (Selye-gimi).

A győztes csapat: Ott Jakab, Bugár Dávid, Majer Dániel, Vida Krisztián, János Mihály Polák, Kukucs Attila, Hriňa Adrián, Vanya András, Décsi Csanád, Friedmanszki Marcel

Felkészítő tanár: Hengerics Péter.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?