Vilniusiak Liptóban

Rózsahegy/Sopron/Pécs/Losonc. Teljes fordulóval (7.) folytatódik ma a női kosárlabda Euroliga. A B-csoportban litván vendég látogat Liptóba: a még mindig anyagi gondokkal küszködő SCP Ružomberok 17 órakor a Lietuvos Vilniust fogadja.

Rózsahegy/Sopron/Pécs/Losonc. Teljes fordulóval (7.) folytatódik ma a női kosárlabda Euroliga. A B-csoportban litván vendég látogat Liptóba: a még mindig anyagi gondokkal küszködő SCP Ružomberok 17 órakor a Lietuvos Vilniust fogadja. Natália Hejková védencei a legerősebb összeállításban lépnek pályára, vezetik a csoportot, de a mezőny rendkívül kiegyensúlyozott, így a hatodik helyen álló balti ország csapata csak egy ponttal szorul a szlovák együttes mögé. Nem lesz tehát könnyű ellenfél. „Az a szerencsénk, hogy az egész keret együtt maradt – reménykedik Jozef Smolek, aki klubigazgatóként az új egyesület bejegyeztetésén fáradozik. – Igaz, Lásková bokaficama és Pavlíčková náthaláza megkérdőjelezi játékukat, de abban bízom, hogy mégis pályára lépnek. Az anyagiak rendezése még folyamatban van, a szükséges szerző-dések aláírása nagyot lendíthet a helyzetünkön.” Újra számíthat Hejková Kováčovára, aki már fél lábbal elhagyta a klubot. És visszatért Boszniából Sanja Veszel is, így ma a Bieliková, Číkošová, Veszel, Pavlíčková, Kováčová ötösfogattal áll ki a csapat.

Ugyanebben a csoportban ma 18 órakor Sopronban a GYSEV a sereghajtó olasz Schio ellen játszik. A hazai vereségeket átélt magyarok soraiból még hiányozni fog a brazil Alessandra, akit két hete műtöttek. Először a rehabilitáció vár rá, pedig már nagyon hiányzik a centerhiánnyal küszködő együttesből.

A csoport állása

1. Ružomberok 6 4 2 459:398 10

2. Bourges 6 4 2 398:366 10

3. Gdynia 6 4 2 464:445 10

4. GYSEV 6 3 3 403:396 9

5. Valencia 6 3 3 402:395 9

6. Vilnius 6 3 3 404:418 9

7. Parma 6 2 4 372:426 8

8. Schio 6 1 5 384:442 7

Csütörtökön 18 órakor az A-csoportban a Pécs a hatodik helyen tanyázó francia Tarbes ellen lép pályára. Hazai környezetben újabb sikerre számít a Rátgéber-csapat.

Szlovák–magyar párharc lesz ma Losoncon (18.00): a férfi kosárlabda regionális Európa Kupa negyeddöntőjében az E. S. O. a Kaposvár ellen játssza első mérkőzését. Tibor Jány együttese a lehető legnagyobb győzelemre törekszik. Ján Mižúr klubigazgató szerint minél kedvezőbb helyzetet kívánnak teremteni a visszavágóra. „A legjobb négy közé jutás remek siker lenne. Csurovics hátgerincfájdalmai okoznak némi gondot, különben mindenki rendben van. Pályára lép már az új szerzemény, Patrik Meluš is.” A Kaposvár sok kosarat szerez távolból, a palánk alatt kevésbé veszélyes. Légiósai, Dzsunics, valamint két a amerikai, Jackson és De Gray törhet a legtöbb borsot a hazaiak orra alá. (TASR, MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?