Világrekord-kísérletre készülnek a bősi karatésok

Bős |

<p>Augusztus 29-től 31-ig a bősi kultúrház nagytermében világrekord-kísérletre készül a bősi kyokushin karateklub, mégpedig egy 48 órás folyamatos küzdelemmel szeretnék megmutatni, hogy képesek önmaguk felülmúlására. Tavaly is sor került hasonló rendezvényre, akkor 24 órán keresztül karatézott felváltva harminc ember, amivel megdöntötték a szlovák rekordot, mert ilyen kevés résztvevővel nálunk erre senki nem volt képes rajtuk kívül. </p>

„Egy éve sikerült a kísérlet, most magasabbra tesszük a mércét, és a világrekord megdöntésére törekszünk. A Rekordok Könyvébe nem kerülhetünk be, mert nem foglalkoznak velünk, és nagyon sok pénzt kérnek, tehát elsősorban magunknak szeretnénk bizonyítani. Mikor elmondtam az edzőmnek a rekordkísérletről szóló ötletet, rögtön rávágta, hogy ez őrültség, de én inkább hiszek a karate első és íratlan szabályában, miszerint soha nem szabad feladni” – mondta teljesen eltökélve Darnay Barnabás, a Szlovák Kyokushin Budo Kai Szövetség elnöke. A résztvevők a bősi klub tagjai lesznek, a legkisebbtől a legidősebbig. A rekordkísérletet jótékony célokra is felhasználják, hiszen gyűjtést szerveznek a daganatos gyerekek megsegítésére. „A résztvevők életkora 10 évtől egészen 35-ig terjed, és főleg a tavalyi versenyzőkre építünk. Harmincnál többen most se leszünk, tehát nehéz lesz, de az elsődleges cél: győzni önmagunk felett. A küzdelmek időpontjában lesz a falunap is, úgyhogy nagyon sok embert várunk, ezért szervezzük a gyűjtést is” – közölte a bősiek elnöke, aki szintén részt vesz a megmérettetésben. (hp)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?