Világi-gólok, Patasi-védések, nyögvenyelős hazai siker

regiofoci

A bakaiak és az egyházgelleiek két nagy múltú klub lévén mindig igazi presztízscsatát vívtak egymással. A vasárnap délelőtti napsütésben a kilátogató mintegy száz néző nem is csalódott a labdarúgó AG Sport Liga 17. fordulójának 2:0-ra végződött összecsapásában.

Két nagyon fiatal együttes feszült egymásnak. A hazaiak átlagéletkora 23-24 év, míg az egyházgelleieké még ennél is kevesebb. Ennek ellenére nagyon érett játékot mutatott be mindkét csapat. A vendégek rögtön nekiestek ellenfelüknek, a sok futáson és magas letámadáson alapuló bátor játékuk meglepte a hazaiakat, akik közel fél óráig nem is találták ennek a stílusnak az ellenszerét. Az egyházgelleiek több alkalommal is labdát szereztek az ellenfél térfelén, és nem egy alkalommal lövésig, sőt ziccerekig játszották végig az akciót. Ebben a periódusban Patasi Bence, a hazaiak fiatal hálóőre igazán kitett magáért. A 34. percben bemutatta a mérkőzés legnagyobb védését, amikor egy nagyon jól eltalált szabadrúgást tornázott ki a léc alól.

Az első félidő vége felé a vendégek kicsit visszavettek az iramból, így a hazaiak is több alkalommal eljutottak a kapuig. Két alkalommal Méhes Jánosnak, a vendégek kapusának is hatástalanítania kellett kellemetlen lövéseket. A kimaradt helyzetek ellenére taps kíséretében vonultak az öltözőbe a csapatok.

A második félidő első harmadában sem változott a játék képe. „Ha nem adsz, kapsz” – kiabálta be egy szurkoló egy újabb Patasi-védés után, s teljes mértékben igaza lett. Az egyházgelleiek kezdtek fáradni, a kicsit rutinosabb hazaiak pedig átvették az irányítást. Nyerő húzásnak bizonyult a hazaiak mestere részéről, hogy a félidőben pályára küldte a hosszú sérüléséből felépült Világi Tamást, aki öccse, Máté mellé érkezett a csatársorba. A 79. percben Máté volt szemfüles a 16-oson belül, és egy higgadt csel után 14 méterről laposan a kapuba lőtt – 1:0.

A bekapott gól után az egyházgelleiek kitámadtak, ami újabb kontralehetőséget jelentett a hazaiaknak. A 86. percben végleg eldőlt a meccs. Az ifjabbik Világi a félpályáról indulva lefutotta az egész gellei védelmet, lövését a vendégek kapusa még bravúrral hárította, ám a kipattanóra a báty érkezett, és az üres kapuba lőtt – 2:0. A mérkőzés végig korrekten zajlott, a játékosok vigyáztak egymásra, a játékvezetőnek alig kellett a sípjába fújnia.

A meccs elején játékosaimat meglepte az ellenfél bátor támadójátéka, többen talán az öltözőben is maradtak. Ebben a periódusban nem találtuk a ritmust, helyzeteket se tudtunk kidolgozni. Kapusunk igazán kitett magáért, neki köszönhetjük, hogy nem kerültünk hátrányba – értkelt Patasi János, a bakaiak edzője. – A második félidőre rendeztük a sorokat, változtattunk a játékrendszeren, és fokozatosan átvettük a játék irányítását, ami aztán gólokban is megmutatkozott. Sajnálom az egyházgelleieket, mert nagyon szimpatikus ellenfél voltak, de a focit gólokra játsszák, és abból ma mi szereztünk kettőt.

A vendégek trénere, Póda Mihály a vereség ellenére is dicsérte védenceit. „Példaértékű volt a hozzáállásuk. Tökéletesen megvalósították a 4-3-2-1-es rendszert, és a letámadás is működött. Sajnos a helyzetkihasználásunk gyatra volt, és rúgott gól nélkül nehéz sikeresnek lenni. Emellett a cserék se tették hozzá azt a játékhoz, amit vártam volna. Mindezek ellenére bizakodó vagyok, jó úton haladunk.

Kovács Zsolt

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?