Világi a Slovan-drukkereknek: „Majd ha tízezren lesznek a Pasienkyn...”

<p>Világi Oszkár, a DAC futballklub tulajdonosa büszke a MOL Aréna főtribünjére, amely szerinte az európai élvonallal is felveszi a versenyt. A tulajdonos a mérges Slovan-drukkereknek is üzent.</p>

„Az álmunk kezd egyre inkább körvonalazódni. Tizenegy hónap alatt sikerült felépíteni az A lelátót, ami az egész stadion legnagyobb építménye. Ez az infrastruktúra a feltétele annak, hogy a klub fejlődjön” – kezdte Világi Oszkár a MOL Aréna főlelátójának átadása alkalmából rendezett sajtótájékoztatót, s elárulta, csütörtök este még százan szorgoskodtak, hogy a meccs napjára minden kész legyen.

Lapunk kérdésére Világi elmondta, a stadion költségvetése jelenleg 22,5 millió eurónál tart, ennyi volt az eredetileg tervezett büdzsé. A végső költségvetés 25-25,5 millió euró lesz. „Ez mindenképpen jó szám, egy szék kb. 2000 euróba kerül” – tette hozzá a tulajdonos. A klub 2,4 millió euró állami támogatást kapott a létesítményre, a kormány jóváhagyott még 1,5 milliót, de ezt még nem folyósították. A költségvetés többi részét magántőkéből és hitelből fedezik.

A MOL Aréna három új lelátójának kapacitása 9901 fő, ehhez jön még az öreg főtribün. Az új stadion – amely várhatóan május végére lesz kész – végső befogadóképessége közel 13 ezer fő lesz. „Lehet, hogy még sajnálkozni fogunk, hogy túl kis stadiont építettünk” – jegyezte meg Világi, utalva arra, hogy a Slovan elleni derbire gyakorlatilag két óra alatt elfogytak a jegyek.

A szövetség fegyelmi bizottságának döntése miatt a pénteki rangadón nem lehettek ott a Slovan-szurkolók. Ezzel kapcsolatban Világi csak annyit mondott: „Azoknak, akik most mérgesek, hogy nem lehetnek itt Dunaszerdahelyen, azt tanácsolom, először kezdjenek el járni a hazai meccsekre, legyenek tízezren a Pasienkyn, gyakoroljanak, és majd ha ez már meglesz, akkor szívesen látjuk őket!”

Világi kitért a trencséniek elleni meccs utáni incidensre is, amikor a biztonságiak a meccs után keményen léptek fel a vendégszurkolókkal szemben. „Birtokunkban van egy 17 perces videó, amit a fegyelmi bizottságnak is elküldtünk, amelyen az egész jelenet rajta van. Ebből egyértelmű, hogy a vendégdrukkerek rátámadtak a biztonságiakra, sörrel öntözték és sértegették őket. Lehet, hogy a biztonságiak reakciója nem volt adekvát, de ha a trencséniek rögtön felszálltak volna a buszra, semmi sem történt volna. Ők azonban 25 percen át nem voltak hajlandók felszállni” – magyarázta Világi.

A klubtulajdonos büszkén mondta, hogy ezzel az infrastruktúrával a DAC felveszi a versenyt a legnagyobb európai klubokkal is. A főtribünön belül 362 helyiség található, a tágas öltözők és bemelegítőhelyiségek mellett lesz benne bisztró, fanshop, múzeum és szivarszalon is.

A régi klubházat hétfőn kiürítik, a régi főtribünt januárban kezdik bontani, ám az A csapat már most a Bonbon Hotelba költözik, ahonnan annak idején a legendás Weisz Misi bácsi irányította a klubot. Hogy a főtribün mennyire új még, azt az is mutatja, hogy a stadionbejárás alatt Marco Rossi, a DAC vezetőedzője az újságíróktól kérdezte meg, melyik a hazai öltöző… (bt, sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?