Világcsúcs 50 kilométeres gyaloglásban

Csebokszari. Az orosz Gyenyisz Nizsegorodov 3:34:14 órával világcsúcsot ért el 50 km-es gyaloglásban az oroszországi Csebokszariban rendezett Világkupa-versenyen. Az athéni olimpia ezüstérmese 1:33 percet faragott le az eddigi rekordból (3:35:47), amelyet az ausztrál Nathan Deakes tartott 2006. december másodika óta.

Csebokszari. Az orosz Gyenyisz Nizsegorodov 3:34:14 órával világcsúcsot ért el 50 km-es gyaloglásban az oroszországi Csebokszariban rendezett Világkupa-versenyen. Az athéni olimpia ezüstérmese 1:33 percet faragott le az eddigi rekordból (3:35:47), amelyet az ausztrál Nathan Deakes tartott 2006. december másodika óta. A 20 km-es távon a spanyol Javier Francisco Fernandez (1:18:15) győzött, a szlovák Matej Tóth tizenhetedikként ért célba, 1:21:24-es időeredménye egyéni csúcs.

Uberlandia. Libor Charfreitag 78,17 méteres eredménnyel megnyerte a kalapácsvetést a brazíliai Uberlandiában rendezett viadalon. „Jó formában érzem magam, technikailag szépen sikerültek a dobásaim. Csak a tűz hiányzott belőlem, nem csoda, hiszen számomra teljesen szokatlan időpontban, délelőtt nyolc órakor kezdődött a verseny” – mondta a 30 esztendős szlovák sportoló, az oszakai vb-bronzérmese. Charfrei?tag idei legjobbja 79,46, ezzel a magyar Pars Krisztián (81,29) mögött második a világranglistán.

Oszaka. A kalapácsvető Miloslav Konopka 75,30 méteres eredménnyel a harmadik helyen végzett az oszakai viadalon, csak 320 centivel maradt el az olimpiai szinttől.

Pavia. Dana Velďáková hármasugrásban 14,50 m-re javította a szlovák csúcsot az olaszországi versenyen, s nagy örömére ezzel teljesítette az olimpiai kiküldetési szintet. A 26 éves kassai atléta 9 cm-rel szárnyalta túl Galina Csisztyakova 1996-os rekordját. „Boldog vagyok, hogy nővérem, Janka után én is kiharcoltam az ötkarikás szereplés jogát” – nyilatkozta Dana Velďáková. (m, s)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?