Videoton: tovább, tovább!

<p>Megnőttek az igényeink, ami nem csoda. A Videoton nyáron még csak a klubvilágranglista 320. helyén állt, most pedig már a kilencvenötödik. Ma este (21.05) Bázelban tovább javíthat a csapat.</p>

KISS TIBOR NOÉ

Három mérkőzése közül kettőt megnyert a Videoton a labdarúgó Európa Ligában, ezzel a csoport második helyén áll, és kézzelfogható közelségbe került számára a továbbjutás. S hogy ez mit jelent? A Videoton akár a negyedik forduló után bebiztosíthatja helyét a legjobb 32 között az EL mezőnyében. Ehhez nem kell mást tennie a gárdának, mint idegenben legyőzni a Baselt – s közben reménykednie abban, hogy a Genk legalább egy pontot elrabol a lisszaboni Sportingtól. Ugye, nem is olyan bonyolult?

A Basel azonban otthon nem könnyen verhető, idén csak a kolozsvári vasutasoknak sikerült elhozniuk a három pontot Svájcból – a CFR ezzel jutott be a Bajnokok Ligája csoportkörébe. A bázeliek ráadásul mintha kezdenének magukra találni: a Murat Yakin által átvett csapat az utolsó két bajnokiját megnyerte (Zürich 2:1, Young Boys 2:0), ráadásul a Videoton ellen ismét játszhat Alexander Frei, aki a fehérvári mérkőzést eltiltás miatt kénytelen volt kihagyni. A meccs dátuma viszont szerencsés a Videoton szemszögéből, a Vidi 1984. november 8-án 1:0-ra verte a Paris Saint-Germaint az UEFA-kupában, ezzel 5:2-es összesítéssel búcsúztatta is a francia gárdát a sorozattól, és bejutott a legjobb tizenhat közé.

A Videotonnál egyébként van mire büszkének lenniük a vezetőknek – a klub a futballstatisztikákkal foglalkozó IFFHS számításai alapján novemberben bekerült az első száz közé a klubvilágranglistán. A 95. hely különösen akkor mutatja meg valódi értékét, ha hozzávesszük, hogy a Videoton a Zenit Szentpétervárral szerzett azonos pontszámot, s többek között megelőzi a Benficát, a Romát és a Stuttgartot. A sikereket külföldön nagyra tartják, a Videoton honlapja megkereste Ottmar Hitzfeldet, a svájci válogatott jelenlegi szövetségi kapitányát, aki 1997-ben BL-címet nyert a Dortmunddal – annak a csapatnak volt a tagja Paulo Sousa, a Vidi jelenlegi szakvezetője is. A német tréner röviden összegezte véleményét: „Lenyűgöző a Videoton FC idei nemzetközi szereplése!”, majd elmesélt egy anekdotát Paulo Sousáról.

Egyszóval, a Vidinél kiváló a hangulat, a klub második fénykorát éli. Már csak az várat magára, hogy Paulo Sousát megszeresse a magyar futballközeg. Valljuk meg, ez nagyobb csoda lenne, mint a Videoton esetleges bázeli győzelme.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?