Videók arról, hogyan lett bajnok a Real Madrid

Madrid |

<p>Története 32. bajnoki címét szerezte meg szerda este a Real Madrid futballcsapata. Videók.</p>

 

A fővárosiak a Primera División 36. fordulójában 3:0-ra nyertek az Európa Liga-döntős Bilbao vendégeként, így két fordulóval a vége előtt behozhatatlan előnyre tettek szert a címvédő Barcelonával szemben.

José Mourinho tavaly ugyan elhódította a Real Madriddal a Király-kupát, igazából most ért révbe Spanyolországban. A 49 éves portugál szakember korábban a hazájában, Angliában és Olaszországban is kétszer megnyerte az élvonalbeli pontvadászatot, azaz immár négy országban vezette bajnoki aranyéremig aktuális csapatát. Ez előtte csak két edzőnek, az osztrák Ernst Happelnek és az olasz Giovanni Trapattoninak sikerült. „Nyertem már bajnokságot Portugáliában, Angliában és Olaszországban is, de ez volt a legnehezebb - nyilatkozta a mérkőzés után a Real mestere. - Pedig még arra is akadtak példák, hogy a záró fordulóban szereztük meg az aranyat. Az utolsó pillanatig semmit sem kaptunk ajándékba. A Bilbao a legerősebb csapatával állt ki, a stadion tele volt, a baszk gárda pedig nyerni akart, és ez így is van rendjén. Mi a legmagasabb szinten futballoztunk, eljött az ünneplés ideje, ezek a játékosok rászolgáltak erre. Az egész ország láthatta, és senki sem kérdőjelezheti meg, hogy megérdemelten lettünk bajnokok.“

Az FC Barcelona üdvöskéje, a Málaga ellen triplázó Lionel Messi klubszinten már 68 gólnál jár ebben az idényben, és ezzel megdöntötte Gerd Müller eurpai gólrekordját. A német csatár a Bayern München játékosaként az 1972/73-as idényben 67 találatig jutott, Deák Ferenc az 1945/46-os szezonban a Szentlőrinci AC játékosaként 66-szor, Zsengellér Gyula pedig az Újpest futballistájaként az 1938/ 39-es bajnokságban 65-ször volt eredményes. (ns, origo)

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?