Vida Kristopher büntetőt rontott, majd győztes gólt lőtt Senicán

dc

Ismét a végjátékban harcolta ki a három pontot a DAC, amely 2:1-re nyert  Senicán a labdarúgó Fortuna Liga 10. fordulójában. A sárga-kékek győztes gólját az a Vida Kristopher lőtte, aki korábban büntetőt hibázott.

A dunaszerdahelyiek összeállításába visszatért az előző bajnokin eltiltás miatt hiányzó Bayo, a nagyszombatiak elleni győztes csapatból Tretyakov maradt ki. Peter Hyballának azonban már húsz perc után cserélnie kellett, a sérült Koštrnát Bednár váltotta.

A több mint két hónapja nyeretlen hazaiaknak a 20. percben óriási helyzete maradt ki, Deretti ajtó-ablak helyzetből bombázott fölé. A másik oldalon Bayo fejese a kapufán csattant, Divkovic ismétlése pedig mellé ment. A DAC aktívabban játszott ellenfelénél, több akciójuk és lövésük volt, de a kaput nem találták el. Hét perccel az első félidő vége előtt így ismét a vendégek kerültek helyzetbe, Šatka ajándéklabdája után azonban Castaneda az égbe célzott. A tömött vendégszektorból felhagzott az "Ébresztő!", és a "DéÁCé gólt kéne rúgni!" felszólítás.

A második félidő elején sem változott a játék képe: a DAC dominált, de a kapu előtt sokszor túbonyolította a dolgokat, mindig volt még egy passz, még egy passz...

Az 55. percben Vida tört be a tizenhatosba, buktatták, és a bíró tizenegyest ítélt. Bár Taborda jó irányba vetődött, Kalmár lövését nem védhette - 0:1.Öt percen belül azonban egyenlített a Senica, akciójuk Davis eladott labdájából indult, a végén pedig Deretti kotorta be a labdát a hálóba, miután Azankpo sarkazós perdítése még elakadt Jedličkában - 1:1. 

Ám a DAC hamar újra 11-eshez jutott: egy beívelésnél kettem fogták Bayót, aki a földre került, a bíró pedig ismét a büntetőpontra mutatott. Először Kalmár fogta kézbe a labdát, de mire elült a hazaiak tiltakozása - Ninnerold ugyanis piros lapot is kapott -, Vida Kristopher állt oda a tizenegyeshez. Ugyanúgy a kapus bal keze felé lőtte, ahogy Kalmár, és Taborda ezt most ki tudta ütni! A szöglet után Bayo fejelhetett egyedül, de fölé ment.

Hyballa pályára küldte Tretyakovot, a vendégszektorból itt-ott felharsanó kiáltások viszont Pačindát követelték.

A 78. percben Kalmár szép lefordulás után fölé lőtt, eközben Pačinda már az oldalvonal mellett várta, hogy pályára léphessen. A 83. percben Tretyakov beadása után Bayo fejelt mellé. Öt perccel a lefújás előtt viszont már ünnepelhettek a sárga-kékek: egy lapos passz után Vida közelről, a kapus alatt-mellett lőtt a hálóba - 1:2! Még Pačinda is megeresztett egy jó lövést, de ezt Taborda védte. A másik oldalon  hazaiak is tizenegyest követeltek, de a bíró nem jelzett.

A DAC immár ötödik alkalommal szerzett pontot vagy pontokat érő gólt egy bajnokin az aktuális szezonban, és tartja második helyét a táblázaton.

Galéria

Senica - DAC 1:2 (0:0)

Góllövők:Deretti (61.), ill. Kalmár (56., 11-esből), Vida K. (85.).

Sárga lap: Kučera, Nirennold, Petshi, Deretti.

Piros lap: Nirennold (65. Senica)

Játékvezető: Ochotnický, 895 néző.

SENICA: Taborda - Nirennold, Kotula, Krč - Kučera (71. Alan Kováč), Zezinho, Deretti (85. Cuadros), Petshi, Asmah - Azankpo (75. Klapan), Castaneda.

DAC: Jedlička - Koštrna (21. Bednár), Huk, Šatka, Davis - Vida M.,Herc (80. Pačinda) - Kalmár - Vida K., Bayo, Divkovic (71. Tretyakov)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?