Vettel verhetetlen volt

A német Sebastian Vettel győzelmével ért véget a Forma–1-es Szingapúri Nagydíj.

A német Sebastian Vettel győzelmével ért véget a Forma–1-es Szingapúri Nagydíj. Másodikként Daniel Ricciardo zárt, a dobogó harmadik fokára Kimi Räikkönen állhatott fel.

Az időmérő edzést a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel nyerte meg, aki több mint fél másodperccel autózott gyorsabb időt, mint a második rajtkockát megszerző Daniel Ricciardo. A Ferrari német pilótája legutóbb a 2012-es Német Nagydíj kvalifikációján indulhatott a rajtrács első helyéről. A harmadik pozíciót Kimi Räikkönen szerezte meg. Gyengén szerepeltek a Mercedesek. A világbajnoki éllovas Lewis Hamilton sorozatban kilencedik alkalommal indulhatott volna az élről, amivel Ayrton Senna rekordját döntötte volna meg, de ezúttal meg kellett elégednie az ötödik hellyel. Márkatársa, Nico Rosberg a hatodik helyről vághatott neki a 61 körös, villanyfényes futamnak. A csapat és pilótái sem értették, hogy mi volt a gyengébb szereplés oka. Elsősorban a gumikra hivatkoztak, majd a Mercedes azt mondta, hogy elrontották a beállításokat.

Egy újoncot is avathattunk a tizenharmadik versenyhétvégén. A Manor-Marussiánál bemutatkozott a 23 éves amerikai Alexander Rossi, de nem egyszeri alkalomról volt szó, a csapat közleménye szerint több futamon is lehetőséget kap. A fiatal amerikai pilóta Roberto Merhi helyét vette át az istállónál.

Ezúttal jóval kevesebb büntetést szabott ki a Nemzetközi Automobil-szövetség az időmérő edzést követően, csupán a két Manor-Marussiát sújtották öt-öt rajthelyes büntetéssel, mindkét autóban sebességváltót cseréltek.

A rajtot követően Vettel megőrizte vezető helyét, a sorrend mögötte sem változott, a két Mercedes nem tudott pozíciót nyerni. A nyolcadik rajtkockából induló Verstappen Toro Rossója a rácson ragadt, de újraindítást követően a mezőny után eredt. A tizenharmadik körben a kerékcseréről a pályára visszatérő Massa ütközött Hülkenberggel, utóbbi számára itt véget is ért a futam. A pálya első szakaszában virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe, majd a törmelékek miatt a safety cart is beküldték. A Force India német versenyzőjét három rajthellyel hátrébb sorolják majd a soron következő Japán Nagydíjon. Hamiltonnak a versenytáv feléhez közeledve problémái adódtak, autója lelassult és a brit folyamatosan esett hátra. Massa autója sem volt az igazi, a csapat be is hívta őt a boxba, versenye véget is ért, ahogy később Hamiltonnak is. A világbajnoki címvédő brit versenyző kiesésével Rosberg előtt nyílt meg a lehetőség, hogy jelentősebben csökkentse hátrányát a világbajnoki összetettben. A 37. körben elképesztő pillanatot hozott a futam, egy ember sétált a pálya szélén, majd mint aki jól végezte dolgát, egyszerűen kimászott, amiért ismét pályára küldték a biztonsági autót.

A 61 körös Szingapúri Nagydíj a négyszeres világbajnok, Sebastian Vettel győzelmével ért véget. A Ferrari németje idei harmadik, pályafutása 42. futamgyőzelmét aratta, amivel megelőzte az örökranglistán Ayrton Sennát. Vettel negyedik alkalommal ünnepelhetett elsőséget Szingapúrban. Másodikként Daniel Ricciardo ért célba, harmadikként Kimi Räikkönent intették le. Pontszerzőként ért célba még: Rosberg, Bottas, Kvjat, Pérez, Verstappen, Sainz és Nasr.

„Biztos, hogy a három legjobb futamom közé tartozik a mai. Elég szoros volt, a biztonsági autó nem segített nekünk sem, és eléggé szorongatott hátulról Daniel is, aki nagyon jól megóvta a gumijait, ami kicsit a taktikázás felé vitte el a dolgot, különösen a második etapban. Egyáltalán nem volt könnyű tartanom a távolságot, de igyekeztem valamennyi előnyt kiépíteni, és uralni az előnyömet. Nagyon jó nap és hétvége is volt. Köszönöm a csapatnak” – nyilatkozta az eredményhirdetést követően a győztes Vettel.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?