Vettel autója tökéletes

<p>Mogyoród. A világbajnoki címvédő Sebastian Vettel, a Red Bull német pilótája az első szabadedzéshez hasonlóan a második gyakorlást is megnyerte tegnap a Forma–1-es Magyar Nagydíjon.</p>

ÖSSZEÁLLÍTÁS

„Nem tudjuk, mit csináltak a többiek, szerintem szombaton sokkal szorosabb lesz az élmezőny. Mindent ki kell hoznunk az autóból ahhoz, hogy az élen maradjunk. Az autónak fekszik a pálya, jó érzés úgy vezetni, hogy mindenre tökéletesen reagál – nyilatkozta Vettel, akinek csapattársa, az ausztrál Mark Webber sem szenved önbizalomhiányban. „Azt kell mondanom, nagyon jó munkát végeztünk. Azt hiszem, nyugodtan alhatunk, a kocsi tökéletesnek tűnik, nincs értelme nagyon elemezgetni a dolgokat” – mondta Webber.

Az első edzésen harmadik Kimi Räikkönen (Lotus) egy tiszta kört sem tudott menni a lágy abroncsokon, ennek ellenére a 2007-es finn világbajnok bizakodó a futamot illetően. „Az idény eddigi nagydíjain a hőség sokat segített nekünk, a nagy melegben sokkal gyorsabbak tudtunk lenni – mondta a 33 éves pilóta, utalva az időjárás-előrejelzésekre, melyek szerint a holnapi (14.00) verseny idején akár 38 fokos hőség is lehet. – Pontosan tudom, hogy a Hungaroringen mennyire fontos elsőként elfordulni az első kanyarban.”

Ehhez pedig a legkönnyebb út az edzéselsőségen keresztül vezet. A mostani szezonban a Mercedes parádézott az időmérőkön, kérdés, hogy a Pirelli módosított gumijai (amelyek silverstone-i tesztjét büntetés miatt ki kellett hagynia a csapatnak) mennyiben változtatnak az erőviszonyokon. „Jó lenne szép eredménnyel búcsúzni az egy hónapos nyári szünet előtt” – nyilatkozta Ross Brawn csapatfőnök. Ha az istálló brit pilótája, Lewis Hamilton szerezné meg a pole-t, negyedik sikerével maga mögött hagyná a magyar ranglistán a brazil Ayrton Sennát, de a rekorder Michael Schumachertől még mindig elmaradna – a német hétszer indult az élről a Hungaroringen. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?