Vereséggel zárta a megyei rangadót a DAC

DAC.Frakk.Trnava.Szerénke

A Niké Liga 9. fordulójának megyei rangadóján a DAC hazai pályán fogadta a Spartak Trnava csapatát és bár az első félidőben a hazaiak irányítottak, a szünet után az öltözőben maradtak, gólt kaptak és innen már nem volt visszaút.

A meccs előtt természetesen ezúttal is elhangzott a Nélküled, amely alatt a nagyszombati szurkolók rákezdtek a DAC-ot és a magyarokat sértő, kirekesztő rigmusokra. A hazai tábor saját csapatának biztatásával válaszolt és ahogy a Slovan ellen, erre a rangadóra is koreográfiával készült: a kapu mögé kifeszített molinón a szerdahelyi mezt viselő Frakk próbálta elkapni a Spartak pólót viselő Szerénkét, de Károly bácsi közbelépett és szétválasztotta a feleket.

A meccs első helyzete a hazaiak előtt adódott, Andzouana passza után Čermák lőhetett a tizenhatoson belül, szinte szembe a kapuval, a megpattanó kísérletét pedig Takáč kapus védte óriási bravúrral. A kilencedik percben az újabb sárga-kékeket szidó rigmus után a helyi műsorközlő is figyelmeztette a vendégszektorban lévőket. A hazaiak részéről három perccel később jött az első vitatható, a Spartakkal foglalkozó kiáltás, ami után jött a megérdemelt figyelmeztetés. Ez meg is tette a hatását és felharsant újra a „Hajrá, DAC!”.

Ez után Čermák az oldalát fogva jelezte Adrián Guľának, hogy nem fogja tudni folytatni a játékot. Nem sokkal később a földön fekve kért ápolást, Ammar Ramadan pedig játékra jelentkezett. A kényszerű csere után folytatódott a játék. Újra Andzouana oldalán indult veszélyes szerdahelyi támadás, de a balhátvéd beadását a hosszú oldalon érkező Trusa mellé fejelte. A túloldalon Zeljkovič lőtt veszélyesen, de a védelem felszabadított.

Andzouana harmadjára nem passzolt, hanem lőtt, de a rövid alsóba tartó labdát fogta a nagyszombati kapus. A 29. percben ígéretes kontrát vezetett a Spartak, de Bernát rosszul vette át a labdát a tizenhatoson belül, így oda lett a ziccer. Ebből jött egy hazai ellentámadás, aminek végén Ramadan távoli bombáját tolta szögletre Takáč.

Az utolsó negyedórában már egyik oldalon sem forgott nagy veszélyben a kapu, egy-egy beadásnál ugrott csak fel a közönség. Az első félidő végén Michal Gašparík, a vendégek edzője kapott sárga lapot, miután reklamált az asszisztensnél. A játékrész során a DAC-nál volt többet a labda és ők jutottak el több helyzetig, de tartós nyomást nem tudtak az ellenfelükre gyakorolni.

A 49. percben majdnem bejött az, amitől mindenki tartott, egy gyors támadás végén betaláltak a vendégek, de les miatt nem adták meg a gólt. A nagyszombatiak gólja nem volt benne a játékban az első félidőben, de félő volt, hogy egy kontra végén a semmiből vezetést szerezhetnek. Az ezt követő percekben viszont szépen kombináltak a vendégek, és egy szöglet után a második labdát újra a kapu elé adva Ďuriš góljával meg is szerezték a vezetést, 0:1. Rosszul kezdte a második félidőt a DAC.

A nagyszombatiak a gól után visszahúzódtak és jól őrizték a hazaiak három támadóját, akik közül sem Gavrics, sem Gouré, sem Trusa nem fogott ki jó napot. Aktív volt ellenben Ramadan, akinek 30 méteres lövése szállt fölé a 63. percben, így Takáč a kirúgásnál el is kezdte húzni az időt. A nézőszám bő ezerrel elmaradt a Slovan elleni meccsétől, 7646-an voltak vasárnap a MOL Aréna lelátóján.

Húsz perccel a vége előtt Ofori tekerte kapura a labdát egy kontra végén, amely nem sokkal ment mellé. A másik kapu előtt nagy igyekeztében Gouré és Ramadan fejelt össze, utóbbi gyors ápolás után tért vissza a pályára. Ofori egyre merészebbé vált, szép cselekkel vert át két védőt, de utána újra a kapu mellé lőtt.

Az oldalvonal mellett Borbély Balázs és Adrián Guľa tanácskozott a cserékről, de a vendégek megelőzték őket. Mire kiderült, hogy Brunetti és Herc kinek a helyére érkezik, a vendégeknél már Paur és Azango is a pályán volt. A sárga-kékeknél Káčer, Andzouana és Trusa ment le, harmadikként pedig Barisic érkezett.

Gyorsan meglehetett volna a cserék hatása, Brunetti beadását Csinger fejelte le és Herc lőtte rá, de fölé szállt a labda. Csapkodó vált a játék mindkét oldalon, taktikai elemeket és komoly elképzelést egyik csapat támadásépítéseinél sem lehetett felfedezni. A DAC utolsó cseréje Niarkhosz volt, aki Gavricsot váltotta.

A B-középből felzúgott a „Harcoljatok! Harcoljatok!”, de ezekben a percekben nehéz volt elképzelni, hogy a hazaiakban benne van a fordítás, vagy akár az egyenlítés, hiszen az ellenfél tizenhatosáig is nehezen jutottak el.

A gól, a számos csere és a vendégek időhúzása ellenére mindössze 4 percet hosszabbított Ziemba játékvezető. A ráadásban már jelentős esemény nem történt, a vendégek okosabb, taktikusabb játékkal győzték le a dunaszerdahelyieket, akik a második félidőben nem tudtak ellenfelük fölé nőni.

Galéria
Jegyzőkönyv

DAC–Trnava 0:1 (0:0)

Gólszerzők: Ďuriš (52.)

Játékvezető: Ziemba. MOL Aréna, 7646 néző

Sárga lap: Kaša (83.), Dimun (86.), Goré (92.) ill. Šulek (55.), Zeljkovič (70.)

DAC: Popvics–Pinto, Kaša, Csinger, Andzouana (79. Brunetti)–Káčer (79. Herc), Dimun, Čermák (16. Ramadan)–Trusa (79. Barisic), Gouré, Gavrics (86. Niarkhosz)

TRNAVA: Takáč–Šulek, Koštrna, Štetina, Kóša, Mikovič–Zeljkovič, Bernát (82. Procházka)–Ofori (88. Ristovski), Ďuriš (76. Paur), Daniel (76. Azango)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?