Vereséggel búcsúztak a magyar kézilabdázók

Wroclaw.

Wroclaw. Utolsó két mérkő-zésén is vereséget szenvedett a magyar férfi-kézilabda-válogatott az Európa-bajnokság középdöntőjében: kedden a spanyoloktól 31:29-re, tegnap a svédektől 22:14-re kapott ki Talant Dujshebaev szövetségi kapitány csapata.

A magyar válogatott így – függetlenül a másik középdöntős csoport eredményeitől – már biztosan nem lehet ott az olimpiai selejtezőtornán. Nagy Lászlóék egy győzelemmel és öt vereséggel zárták az Eb-t.

Fejlődött a csapat

Pedig a spanyolok elleni, keddi mérkőzés első harminc percében még nagyon biztató volt a helyzet. A magyarok végig szoros meccset játszottak az előző Eb-n bronzérmes, vb-4. spanyolokkal, akik csak 31:29-re tudtak győzni. Elsősorban a kilenc gólig jutó Nagy László vitte a hátán a válogatottat, de Mikler Roland is több nagy ziccert fogott a kapuban. A magyarok végig vezettek néhány góllal az első félidőben, de a szünetre 15:15-ös állásnál fordultak a csapatok.

Ezután már a spanyoloknál volt – a kétszer is három gólra növő – előny. Nagy a hajrában 29:28-ra csökentette a hátrányt, de a spanyol válasz sem maradt el Alex Dujshebaev, a magyar szövetségi kapitány, Talant fia talált be. A 31:29-es végeredményt időntúli hétméteresből állították be a spanyolok.

„Vesztes mérkőzés után mindig nehéz megszólalni. Ez volt az utolsó lehetőségünk, ettől a pillanattól kezdve az olimpiai játékokra való kijutás álom és nem realitás” – értékelt Talant Dujshebaev, hozzátéve, amíg az alapvető dolgokat nem tudják megtenni, vagy csak nehezen, addig felesleges taktikáról beszélni.

A válogatott csapatkapitánya, a kilenc kísérletéből kilenc gólt szerző Nagy László szerint érettebb teljesítményt nyújtottak, mint a korábbi találkozókon. „Örültem volna, ha az elmúlt két meccsen is így mentünk volna ki a pályára” – nyilatkozta a mezőny legjobbja.

Nagy Kornél szerint jobb játékot nyújtottak, mint az előző mérkőzéseken, de ezúttal ez is kevés volt: „Előreléptünk a taktikai elemekben támadásban mindenképp, de jó kapusteljesítménnyel védekezésben is végig pariban voltunk.” A kapus Mikler Roland úgy fogalmazott, az a legnagyobb probléma, hogy egy ilyen erős ellenféllel szemben, kiélezett mérkőzésre hagyták a döntést. „Több extrát szerettem volna hozzátenni a csapat teljesítményéhez. Szerintem fantasztikus fejlődést mutatott a csapat, jól és kreatívan játszottunk” – tette hozzá a veszprémi kapus.

Csalódást keltő zárás

Tegnap az addig szintén nyeretlen Svédország volt az ellenfél, és egy esetleges győzelemmel még megmaradt volna az esélye a magyar csapatnak az olimpiára. Ennek ellenére nagyon gyengén kezdték a mérkőzést, a svédek 5:2-re elhúztak, a magyarok pedig csak a 15. percben szerezték az első akciógólt. A svédek a továbbiakban többnyire háromgólos előnyben játszották végig a félidőt, a szünetben 10:7-re vezettek.

A második félidőben sem tudott belelendülni a játékba a magyar csapat, sőt, a svédek tíz perc leforgása alatt 9 góllal elhúztak. Ekkorra már nyilvánvalóvá vált, hogy Dujshebaev csapata végleg búcsút inthet az olimpiai reményeknek, a továbbiakban csak futott az eredmény után, és végül 22:14-es vereséggel búcsúzott az Eb-től.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?