Vereség a dánoktól, Dujshebaev kiakadt

Nyolcgólos, 30:22-es vereséget szenvedett a magyar férfi-kézilabda- válogatott Dániától a lengyelországi Eb-n, így hozott pont nélkül kezdi meg ma (18.00) a középdöntős csatákat Németország ellen.A két éve Eb-ezüstérmes dánok voltak az esélyesebbek, de arra csak a legpesszimistábbak számítottak, hog

Nyolcgólos, 30:22-es vereséget szenvedett a magyar férfi-kézilabda- válogatott Dániától a lengyelországi Eb-n, így hozott pont nélkül kezdi meg ma (18.00) a középdöntős csatákat Németország ellen.

A két éve Eb-ezüstérmes dánok voltak az esélyesebbek, de arra csak a legpesszimistábbak számítottak, hogy Mikkel Hansenék gyakorlatilag már az első tíz percben eldöntik a meccset. Nyolc perc után 6:1 volt az állás, tizenkettő után 9:3. A magyar válogatott lövéshez sem igen jutott, ha pedig igen, nem mindig találta el a kaput. A két támadójáték közötti különbséget jól példázza, hogy az első félidőben mind a két oldalon egyformán két-két védést mutattak be a kapusok. Csak míg a dánok így 18 gólig jutottak, a magyarok csak tízig…

A második játékrészben már nem nőtt tovább a dán előny, de a magyarok legfeljebb csak öt gólra jöttek fel, s a végére a dánok így is hozták az első félidőben megszerzett nyolcgólos különbséget. Mikkel Hansen igazolta klasszisát, kilenc gólt lőtt, és tíz gólpasszt adott, vagyis szinte a dán gólok kétharmadában részt vállalt. A magyar válogatottból csak két teljesítményt lehet kiemelni: Hornyák Péter hat hetesből ötöt értékesített, s talán a személyében talált egy jó heteslövőt a csapat, Bánhidi Bence pedig most is több jó megmozdulással vetette észre magát, még ha végül négy lövésből csak két gólig jutott is.

A második félidő némileg kiegyenlítettebb játéka sem tudta azonban feledtetni a siralmas első játékrészt, amelyben a magyar csapat védekezésben és támadásban sem volt képes felvenni a dánok ritmusát.

Talant Dujshebaev szövetségi kapitány, aki merészen épített csapatot az Eb előtt, és több bevált nevet is itthon hagyott, csalódottan és frusztráltan nyilatkozott: „Az én elképzeléseim jelenleg még nincsenek ott a parkettán. Több idő kell ahhoz, hogy a játékosok megértsék, mit szeretnék látni a pályán. Ez a vereség is az én felelősségem. Egyszerűen nem lehet az ellenfélnek ennyi lehetőséget adni az ellentámadásra. Én leszek az első, aki továbbmegy és küzd. Nagyon fáj, hogy még csak ellenállásra sem késztettük a dánokat. Egyértelműen jobbak voltak, mint mi. Tanulni, tanulni, tanulni, meg kell érteni a kézilabdát.”

Amikor az M4 Sport riportere a szélsőjátékról kérdezte a kapitányt, Dujshebaev teljesen kiakadt, és emelt hangon, szinte kiabálva válaszolt: „Ne másszatok bele a taktikába, ne kezdjetek el a taktikáról okoskodni! Mindenki marha okos, mindenki marhára ért mindenhez, most mindenki tudja, mit kellett volna tennem! Azért csináltuk ezt, mert azt hittem, ez az egyetlen lehetőség, hogy legyőzzük őket. Ha valaki tévedett, akkor az én voltam!”

A magyar válogatott nem vitt magával pontot a középdöntőbe, ahol ma Németországgal, hétfőn Spanyolországgal, kedden pedig Svédországgal találkozik. Ahhoz, hogy az olimpiai selejtezőre való kijutási remények életben maradjanak, ma kora este le kellene győzni Németországot. (MTI, origo, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?