Végre meggyőzte Trapot

Alessandro Del Piero, az olasz válogatott biztos továbbjutását jelentő gól szerzője a fenti mondattal nyitott, amikor a pályáról lefelé jövet az olasz televízió riportere az orra alá dugta a mikrofont.

Alex nem tartozik Trapattoni kedvencei közé TASR/EPA-felvétel „Csodálatos eredmény ez a döntetlen, hiszen azt jelenti, hogy továbbkerültünk a legjobb tizenhat közé – folytatta értékelését a Juventus támadója. – Persze jobb lett volna nyerni, de ne legyünk telhetetlenek, hiszen az a lényeg, hogy folytatódik számunkra a világbajnokság.“

Del Piero rendkívül sportszerűen nem tett említést arról, hogy ez a gól számára sokkal többet jelent az „egyszerű“ továbbjutásnál. Alex ugyanis nem tartozik Trapattoni kedvencei közé, nem véletlen, hogy a vb-n eddig csak az Ecuador elleni rövid finálé jutott számára, valamint most ez a tizenegynéhány perc, amely azonban elég volt ahhoz, hogy kiegyenlítsen, hogy megszerezze azt a gólt, amelyet sem Vieri, sem Totti, sem Inzaghi, sem Montella nem tudott begyűrni.

Persze a 28 éves Del Piero az elmúlt évtizedben hozzászokhatott, hogy edzői egy része nem nagyon tud vele mit kezdeni. Briliáns technikája, csodálatos cselei, kiváló beadásai és szögletei alapján játékmesternek, irányítónak, vagy ahogy az olaszok mondják „finomítónak“ (rifinitore) is kiváló lenne, ő azonban csatárnak tartja magát. A Juvénál is eleinte Roby Baggio helyettese, majd utódja volt, de szép lassan sikerült meggyőznie Carlo Ancelottit és Marcello Lippit, hogy a csatársorban szorítson neki helyet.

Alessandro a Torinóban eltöltött kilenc idény alatt számtalan sikert ért meg, és legalább annyi csalódást, ha belegondolunk, hogy négyszer lett bajnoki második, és elveszített a csapattal két BL-döntőt. Az elmúlt években visszaesett valamelyest a teljesítménye, amit sokan az 1998 novemberi térdsérülése utóhatásának tudtak be, ám a 2001/2002-es idényben újra a régi Del Pierót láthattuk. Az olasz (társ)gólkirály Trezeguet ékpárjaként 16 találatig jutott a Juve által megnyert bajnokságban, en-nél többet csak egyszer, az 1997– 98-as szezonban ért el.

ĺgy aztán nem is lehetett kérdéses a helye Trap keretében, a kezdő tizenegybe azonban nem volt esélye bekerülni. Trapattoni ugyanis a Totti Vieri, Inzaghi hármassal vágott neki a vb-nek, Del Pierót pedig Totti tartalékjának képzelte el. Alex viszont már az edzőtábor elején közölte a trénerrel, hogy eszébe se jusson a két ék mögé tenni őt, ezért is történhetett meg, hogy csütörtökig nem játszott fél órát sem a világbajnokságon.

A csatár tudomásul vette a döntést, nem reklamált, nem kavart botrányt, igaz, két napja nem is állt szóba a sajtó őt folyamatosan provokáló képviselőivel. Amikor viszont Mexikó ellen beállt, egyértelmű volt, hogy az olaszok áttértek a háromcsatáros játékra: Montella lett a bal-, Del Piero a jobbszélső, Vieri pedig maradt középen. A többi már „történelem“. A gól, a továbbjutás, a diadalittas, mégis szerény nyilatkozat, és egy kérdés: mi lesz Alessandro Del Pieróval a jövő keddi nyolcaddöntőben?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?