VB-MOZAIK

TÚL GYAKORLATIASAK
Élesen bírálta a brazil csapat játékát Johann Cruyff, a hollandok egykori kiváló futballistája, elismert edző. A szakember szerint a dél-amerikaiaknál a kreativitást átvette a gyakorlatiasság. „Csak a kontratámadásokra építenek – vélekedett Cruyff.

TÚL GYAKORLATIASAK

Élesen bírálta a brazil csapat játékát Johann Cruyff, a hollandok egykori kiváló futballistája, elismert edző. A szakember szerint a dél-amerikaiaknál a kreativitást átvette a gyakorlatiasság. „Csak a kontratámadásokra építenek – vélekedett Cruyff. – Tény, hogy azt jól játsszák, s bent vannak a négy között, de a futballjuk nekem egyáltalán nem tetszik. Nem örülnék, ha ők nyernék a vb-t, mert azzal újabb veszteség érné a labdarúgást!” Cruyff elismerte, hogy más csapatoknál hasonló a helyzet, de ettől függetlenül többet várt a braziloktól. „Megvan a tehetségük arra, hogy játsszák a futballt, mégsem teszik...”

LUIS ENRIQUE VISSZAVONUL

Nem szerepel többet a spanyol labdarúgó-válogatottban Luis Enrique. „Már korábban elhatároztam, hogy ez a vb lesz az utolsó – mondta a Katalán Rádiónak az FC Barcelona 32 éves játékosa. – Itt az idő, át kell adnom a helyet a fiataloknak.” A középpályás összesen 61-szer öltötte magára a címerest mezt.

NEM LESZ VIDEÓ

A vitatott játékvezetői ítéletek ellenére a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség nem tervezi a vb után a videós visszajátszások bevezetését. „Tudjuk, hogy lépést kell tartanunk a technika fejlődésével, de erre a célra egyelőre nem használjuk a felvételeket. Előfordulhat, a későbbiekben arra alkalmazzuk majd őket, hogy megállapítsuk: átjutott-e a labda a gólvonalon” – mondta Keith Cooper, a FIFA kommunikációs igazgatója.

MUNKASZÜNETI NAP

Dél-Korea lakosságának még egy oka van arra, hogy kedden szívvel-lélekkel szurkoljon a válogatottnak a németek elleni vb-elődöntőben. Ha ugyanis Guus Hiddink csapata bejut a vasárnapi, jokohamai döntőbe, akkor az azt követő hétfőt a kormány munkaszüneti nappá nyilvánítja. A szövetségi kapitányt a négy közé kerülés óta valósággal elhalmozzák ajándékokkal. A hét végén kettőt is kapott a holland „nemzeti hős”: a szöuli Szedzsong Egyetem bejelentette, hogy a sporttudományi kar tiszteletbeli doktorrá avatja, továbbá Kvangdzsuban egy hotelt neveznek róla el. A Prima Continentalt a jövőben Hiddink Continentalnak fogják hívni, s az 55 éves mester mellett a keret mind a 23 tagja élete végéig ingyen megszállhat benne. (MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?