VB: a franciák mellett a frissesség, az angolok mellett a statisztika szól

france

Franciaország Lengyelországgal (16.00), Anglia pedig Szenegállal (20.00) nyolcaddöntőzik a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi játéknapján.

Frissebb franciák

Franciaország a csoportkör utolsó fordulójában meglepetésre 1:0-ra kikapott Tunéziától, de Didier Deschamps szövetségi kapitány cseresorral állt ki arra a meccsre: Mbappé, Griezmann, Dembélé és Rabiot kevesebb mint egy félidőt játszott az afrikaiak ellen, Lloris, Upamecano, Pavard, Theo Hérnandez és Giroud pedig semennyit. Frissesség szempontjából így jelentős előnyben lesznek a gallok, mivel a lengyelek szerdán nehéz mérkőzést játszottak az argentinokkal, és az utolsó percekig nem lehettek biztosak a továbbjutásban. A lengyelek 36 év után játszhatnak ismét a kieséses szakaszban. Ebben kulcsszerepe volt kapusuknak, Wojciech Szczesnynek, aki eddig remek teljesítményt nyújt a világbajnokságon, már két büntetőt is hárított. A Juventus kapusa a pályán kívül is magabiztos, arra a kérdésre ugyanis, hogy mi állíthatja meg Mbappét és társait, tömören csak annyit felelt: „Énˮ.

A franciákat a továbbjutás mellett az is hajtja, hogy sztárjuk, az eddig sérült Benzema a napokban teljes értékű edzésmunkába kezdett Madridban, így a korábbi hírekkel ellentétben nem ért véget számára a vb, és az esetleges negyeddöntőre már visszatérhet a csapathoz – már amennyiben Deschamps is úgy akarja.

Gueye nélkül

Szenegál lehet az első olyan afrikai csapat a vb-k történetében, amely másodszor is negyeddöntőbe juthat. A 2002-es bravúr megismétléséhez azonban az eddig biztatóan szereplő Anglián kéne túljutnia az afrikai gárdának.

Szenegál a csoportkör utolsó fordulójában lépéshátrányból, Ecuadort legyőzve biztosította be nyolcaddöntős szereplését. Az angol gépezet is jól működik, a felejthető, 0:0-s USA elleni döntetlen mellett két sima győzelmet (Irán 6:2, Wales 3:0) számlálnak Kane-ék. Érdekesség, hogy a szigetországiaknak már most ez a harmadik legsikeresebb vb-je a lőtt gólok számát tekintve 1966 és 2018 után. Szenegál számára intő jel lehet az is, hogy mindhárom eddigi meccsén (még Katar ellen is) kapitulált legalább egyszer.

Személyes okok miatt csütörtökön elhagyta az angol keretet Ben White, az Arsenal védője, de az érzékenyebb veszteség egyértelműen Szenegált érte, eltiltás miatt hiányozni fog a középpályáról Idrissa Gana Gueye, az Everton játékosa.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?