Vb-2014 - Időben készen lesz a nyitómérkőzés stadionja

Sao Paulo |

<p>A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) főtitkára szerint biztos, hogy elkészül időben a jövő évi világbajnokság nyitómérkőzésének otthont adó Sao Pauló-i Itaquera Stadion.<br />&nbsp;</p>

 "Ha a FIFA részéről volt is kétség afelől, hogy a nyitótalálkozót meg lehet majd rendezni ebben a stadionban, mára ez már a múlté" - jelentette ki sajtótájékoztatón Jérome Valcke helyszíni terepszemlét követően.
   
A létesítményt - melyben a szervezők szerint a munkálatok 86 százalékával végeztek - a FIFA-elöljáró Aldo Rebelo sportminiszterrel együtt látogatta meg. A brazil politikus elismerte, hogy voltak kétségek az határidők betartását illetően, egyúttal azonban hangsúlyozta, biztos abban, hogy a stadion készen lesz időre.
  
A vb mérkőzései 12 arénában zajlanak majd. Ezek közül hatot már az idei Konföderációs Kupára átadtak. A júniusi tornát Brazíliavárosban, Rio de Janeiróban, Recifében, Belo Horizontében, Fortalezában és Salvadorban bonyolították le. Hat további vb-stadionban - Sao Paulóban, Porto Alegrében, Cuiabában, Curitibában, Manausban és Natalban - az év végéig kell befejezni a munkálatokat.
    A 2014-es világbajnokság nyitómérkőzése június 12-én lesz.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?