Vb-2010 - Weiss kihirdette bő keretét

Pozsony |

<p>Kedden délután hozta nyilvánosságra a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra készülő bő, 29 fős keretét Vladimír Weiss, a szlovák válogatott szakvezetője. A szakember listáján négy kapus és huszonöt mezőnyjátékos neve szerepel, a névsort legkésőbb június elsejéig huszonhárom fősre kell szűkíteni.</p>

Weiss a bő kerettel kezdi meg a világbajnoki felkészülést. A játékosok május 18-án Pöstyénben találkoznak egy rövid alapozás erejéig, majd május 24-étől az Alpok lábánál található Bad Kleinkirchheimben készül a válogatott, miközben két edzőmeccset is játszik – május 26-án egy helyi kiscsapat, a Sankt Veit lesz az ellenfél, három nappal később pedig Kamerun válogatottja.

A világbajnokság főpróbájára a pozsonyi Pasienky-stadionban kerül sor június ötödikén, Costa Rica ellen, Weiss védencei pedig három nappal később utaznak el a világbajnokság helyszínére.

A szlovák válogatott bő kerete
Kapusok: Ján Mucha (Legia), Dušan Kuciak (Vaslui), Ľuboš Kamenár (Nantes), Dušan Perniš (Dundee United).

Védők: Peter Pekarík (Wolfsburg), Martin Petráš (Cesena), Martin Škrtel (Liverpool), Ľubomír Michalík (Leeds United), Ján Ďurica (Lokomotív Moszkva), Radoslav Zabavník (Mainz), Marek Čech (West Bromwich Albion), Tomáš Hubočan (Zenit), Saláta Kornél (Slovan Bratislava).

Középpályások: Kamil Kopúnek (Spartak Trnava), Ján Kozák (Temesvár), Juraj Kucka (Sparta Praha), Miroslav Karhan (Mainz), Marek Sapara (Ankaragücü), Mário Pečalka (Žilina), Stanislav Šesták (Bochum), Marek Hamšík (Napoli), Vladimír Weiss (Manchester City), Miroslav Stoch (Chelsea), Dušan Švento (Salzburg), Zdeno Štrba (Xanthi).

Csatárok: Erik Jendrišek (Schalke 04), Róbert Vittek (Ankaragücü), Martin Jakubko (Szaturn), Filip Hološko (Besiktas).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?