Vb-2010 - Rajt az E csoportban, nagy hiányzókkal

Johannesburg |

<p>A sérült Arjen Robben nélkül is győzelemre tör első világbajnoki mérkőzésén a holland labdarúgó-válogatott, amely hétfőn a dánokkal csap össze Johannesburgban. Az E csoport másik elsőfordulós meccsén a japánok a kameruniakkal találkoznak.</p>

Az európai kvalifikációban mind a holland, mind a dán együttes nagyszerű teljesítményt nyújtott - utóbbi éppen a magyarok csoportját megnyerve jutott ki Dél-Afrikába -, s most mindkét gárda bizonyítani szeretné, hogy az csak bemelegítés volt, s a selejtezőbeli remeklésnél többre képes.

Bár várhatóan mindkét oldalon lesz egy-egy nagy hiányzó - Robbenhez hasonlóan valószínűleg Nicklas Bendtner sem állhat egyelőre csapata rendelkezésére -, a színvonalas csata szinte garantált.

A két együttesnek ez lesz a 29. egymás elleni mérkőzése, de az első, amit egy világbajnokság keretében rendeznek. A hollandok 1938 óta nem vesztették el első meccsüket a vb-ken, akkor a csehszlovákoktól kaptak ki 3-0-ra.

A Japán-Kamerun összecsapás legnagyobb sztárja egyértelműen a friss Bajnokok Ligája-győztes Internazionale támadója, Samuel Eto,o lesz, aki az őt ért kritikák miatt azon gondolkozott, hogy pályára sem lép a vb-n, végül azonban maradt és bizonyítani szeretné, hogy nemcsak klubszinten, hanem a válogatottban is képes világklasszis teljesítményre.

"Ő a kapitányom. A világ egyik legjobbja, és ennek megfelelően is akar játszani" - mondta róla a kameruniak szakvezetője, Paul Le Guen.

A két csapat eddigi három összecsapásán egy döntetlen mellett két japán siker született, az ázsiaiak azonban még soha nem nyertek vb-meccset külföldön - két győzelmüket akkor aratták, amikor 2002-ben a dél-koreaiakkal közösen rendeztek világbajnokságot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?