Vb-2010 - nem bírtak tíz ausztrállal a ghánaiak

Rustenburg |

<p>Az első mérkőzésén győztes ghánai válogatott 1-1-es döntetlent játszott szombaton a találkozó nagy részében emberhátrányban küzdő ausztrálokkal a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság D csoportjának második fordulójában.</p>

Némi meglepetésre a 11. percben, Holman révén az első körben a németektől kiütéses vereséget szenvedett ausztrálok szereztek vezetést, majd Gyan a 25.-ben egyenlített úgy, hogy értékesítette a Kewell kezezése miatt megítélt büntetőt. Utóbbi játékost a bíró kiállította. 
Az utolsó fordulót szerdán rendezik ebben a négyesben, a ghánaiak a németekkel, az ausztrálok a szerbekkel csapnak össze - a továbbjutás kérdése még teljesen nyílt.

D csoport, 2. forduló:
Ghána-Ausztrália 1-1 (1-1)
-------------------------
Rustenburg, Royal Bafokeng Stadion, 34.812 néző, v: Roberto Rosetti (olasz)
gólszerzők: Gyan (25., 11-esből), illetve Holman (11.)
kiállítva: Kewell (24.)
sárga lap: Addy (40.), Mensah (79.), Annan (84.), illetve Moore (85.)

Ghána:
------
Kingson - Pantsil, Mensah, Addy, Sarpei - Annan, K-P. Boateng (Amoah, 87.) - Tagoe (Owusu Abeyie, 56.), Asamoah (Muntari, 77.), Ayew - Gyan

Ausztrália:
-----------
Schwarzer - Wilkshire (Rukavytsya, 84.), Neill, Moore, Carney - Emerton, Culina, Valeri, Bresciano (Chipperfield, 66.) - Holman (Kennedy, 68.) - Kewell 

I. félidő:
-----------
11. perc: Bresciano végezhetett el szabadrúgást középről, elcsavarta a sorfal felett, Kingstonról kijött a labda, s a bal oldalon érkező Holman mintegy 7 m-ről a bal felső sarokba helyezett (0-1).
24-25. perc: Kewell a karjával mentett az alapvonalon, ezért a játékvezető kiállította; a megítélt büntetőt Gyan magabiztosan a bal alsó sarokba vágta (1-1).

A gyorsan bekapott gól után feléledtek a ghánaiak, és nyomás alá helyezték az ausztrál kaput, amelyet a sokadik helyzet után be is vettek. Az emberhátrányba került rivális a folytatásban mindent elkövetett, hogy ne kerüljön a gólok számát tekintve is hátrányba, s a szünetig ki is húzta, bár az afrikaiak tovább rohamoztak.
A fordulást követően is a ghánai együttes uralta a játékot, többször is csak a remekül védő Schwarzeren múlt, hogy nem változott az állás. Ugyanakkor az ausztrálok sem adták fel a támadás lehetőségét, számos ígéretes lehetőségük volt, de azokat rendre kihagyták.
A tíz emberrel küzdő ausztrálok pontszerzése bravúros.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?