Vb-2010 - nagy várakozások a "legegyenlőbb" csoportban

Johannesburg |

<p>A vasárnapi olasz - új-zélandi és a paraguayi-szlovák mérkőzés résztvevői egyaránt nagy tervekkel készülnek a vasárnapi második fordulóra dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság F csoportjában, amelyben jelenleg teljes holtverseny van.</p>

A nyitókörben ugyanis a címvédő olaszok meglepetésre csak 1-1-et játszottak Paraguayjal, míg a szlovákok pontosan ugyanígy végeztek az új-zélandiakkal.
A csalódott Squadra Azzurra mestere, Marcello Lippi gondjait fokozza, hogy Gianluigi Buffon hátfájdalmai miatt nem védhet Nelspruitban, így a mindössze hatszoros válogatott Federico Marchetti áll majd a kapuba. Ráadásul Andrea Pirlo sem hadra fogható még, a Milan középpályásának vádlisérülése nem jött rendbe, ő várhatóan csak a harmadik fordulóban kapcsolódik be a küzdelmekbe.
A világranglista 78. helyén - azaz 73 hellyel az olaszok mögött - szerénykedő óceániai rivális annál bizakodóbb: a hosszabbításban mentette döntetlenre a Szlovákia elleni derbit, így a három 1982-es vereség után megszerezte első vb-pontját. Ricki Herbert szövetségi kapitány további merész terveket szövöget:
"Előzetesen mindenki elkönyvelte a három pontot ellenünk, de a szlovákokkal szemben elért eredményünk talán elgondolkodtatja az olaszokat."
Ami a másik találkozót illeti, az önálló országként első nagy tornáján szereplő Szlovákiában óriási csalódottság uralkodik az elszalasztott győzelem miatt, de ifj. Vladimir Weiss, a szakvezető fia erősen fogadkozott a bloemfonteini összecsapás előtt:
"Jó lett volna három ponttal kezdeni, de az a bekapott gól mindent megváltoztatott. Ennek soha többé nem szabad megismétlődnie!"
A címvédővel játszott 1-1-et követően a paraguayi csapat szívesen folytatná a dél-amerikai együttesek veretlenségi sorozatát, ugyanis a földrész képviselői eddig öt győzelemnél és két "iksznél" tartanak a vb-n.
"Egyikünknek sem lenne igazán jó a döntetlen, így várhatóan a támadójátékon lesz a hangsúly" - adott gyors elemzést a középpályás Cristian Riveros, hozzátéve: idén végre összejöhet a vb-negyeddöntő, ami az eddigi hét nekifutásra nem sikerült a paraguayiaknak...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?