Vb-2010 - Döntetlen a nyitómérkőzésen

Johannesburg |

<p>A házigazda dél-afrikai válogatott 1-1-es döntetlent játszott a mexikói csapattal a XIX. labdarúgó-világbajnokság pénteki nyitómérkőzésén Johannesburgban.</p>

A találkozón az 55. percben Siphiwe Tshabalala révén a hazaiak kerültek előnybe, ám Rafael Marquez a 79. percben egyenlített.

A rekordot jelentő hatodik világbajnokságán edzősködő Carlos Alberto Parreira alakulata ezzel folytatta azt a sorozatot, miszerint afrikai csapat nem kap ki a nyitómérkőzésen. Igaz, 1990-ben a kameruniak az argentinokat, 2002-ben pedig a szenegáliak a franciákat legyőzték, mindkét esetben 1-0-ra.

A csoport, 1. forduló:
Dél-afrikai Köztársaság - Mexikó 1-1 (0-0)

Johannesburg, Futballváros, 84.490 néző, v.: Iramtov (üzbég)

gólszerzők: Tshabalala (55.), illetve Marquez (79.)

sárga lap: Dikgacoi (27.), Masilela (70.) illetve Juarez (18.), Torrado (57.)

Dél-afrikai Köztársaság:
Khune - Gaxa, Thwala (Masilela, a szünetben), Khumalo, Mokoena -  Letsholonyane, Dikgacoi, Pienaar (Parker, 83.), Modise, Tshabalala - Mphela

Mexikó:  
Perez - Juarez, Marquez, Rodriguez, Salcido - Torrado, Aguilar (Guardado, 55.), Osorio - Dos Santos, Franco (Hernandez, 73.), Vela (Blanco, 69.)

II. félidő:

55. perc: egy villámgyors hazai kontra végén Tshabalala lépett ki, a támadó kissé kiszorított helyzetből elképesztően nagy gólt lőtt a bal felső sarokba (1-0).

79. perc: egy bal oldali beívelésnél a lesre játszó hazai védők hatalmasat hibáztak, így az előre húzódó Marquez senkitől sem zavartatva kezelhette le a labdát az ötösön, majd a kivetődő kapus mellett a hálóba bombázott (1-1).

Nagy fölényben játszottak a mexikóiak az első félidőben, többször is zavarba hozták a sebezhetőnek tűnő hazai védelmet. Javier Aguierre együttese a hajrában gólt szerzett, de ezt a játékvezető les miatt nem adta meg.

A fordulást követően a házigazda az első valamire való helyzetét gólra váltotta, a Tshabalala által szerzett találat egyik esélyese lehet a torna legszebb gólja címre.

A folytatásban ötlettelenebbé vált a mexikóiak játéka, ennek ellenére egy hatalmas hazai védelmi hibát követően egyenlítettek. A hajrában mindkét csapat a győzelemre játszott, a hazaiak az utolsó percben még a kapufát is eltalálták, de az eredmény már nem változott.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?