Vass Gyula müncheni ezüstsorozata

<p>Sokáig még az aranyéremre is esélyes volt a junior traplövők mezőnyében. Az ötödik váltásban lőtt, és 121 korongos egyéni csúccsal lepte meg magát és rajongóit. Vass Gyula bodrogszerdahelyi versenyző két agyaggalambbal múlta felül korábbi legjobb teljesítményét.</p>

Felsétálhatott a lelátóra, és várhatta legnagyobb vetélytársa, az olasz Baiesi ötödik 25 lövéses sorozatát. A hetedik váltásban került sorra. „Elég rossz érzés volt tehetetlenül nézni, hogy mi zajlik a lőtéren. Egyéni csúcsot teljesítettem, mindent megtettem a sikerért, a többi már nem rajtam múlott – emlékezik vissza a müncheni világbajnokságra az otthon nyaraló-pihenő lövő. – Huszonötből huszonnégyszer talált az olasz, kettővel többet kellett volna rontania, hogy szétlövés következzen. Kétkorongos előnnyel végzett előttem.” Két nap zajlott a verseny. Az elsőn háromszor lőttek a felröppenő agyaggalambokra. Vass Gyula 25-ös sorozattal kezdett, majd kétszer 24-et lőtt. „Bejött a lőtér, jól törtek a korongok, jó volt a légkör, s ez mind hozzájárult az eredményességemhez – részletezi a történéseket. – Ezen a szinten már mindenki tud lőni, és az a fontos, hogy fejben is minden rendben legyen. Én is odafigyeltem, így összejött. Másnap az esélyesség terhe miatt már kicsit ideges voltam, de mikor megláttam, hogy a negyedik sorozatban 25-öt lőttem, megnyugodtam. Aztán a végén 23 sikerült, de lehetett volna rosszabb is.”
Év közben több versenyen is indult, értékes dobogós helyezéseket szerzett, csak az eredmény nem volt nagy. „Ideje volt már, hogy megjavítsam egyéni csúcsomat. Nagyon kellett ez a müncheni jó szereplés. A korábbi versenyeken rendre peches voltam, mindig egy-két galamb hiányzott a jobb eredményhez. Most végre összejött, és így jól zártam a junior korosztályban. Jövőre már felnőtt leszek, és hatalmas kihívás vár rám, hiszen roppant erős a szlovák férfi trapcsapat. Varga, Kovačócy és Filipovič közé kell beékelődnöm.”
Vass Gyula jelenleg otthon nyaral, augusztus végéig szabadot kapott edzőjétől. Van mit kipihennie, hiszen egyetemistaként élsportoló, és a nyári szemeszterben már nehezebben birkózott meg a kettős szerepkörrel. Nagyszombatban edzett, Pozsonyban tanult. És volt egy másfél hónapig tartó verseny- és edzőtábor-sorozata, amikor jóformán alig tartózkodott itthon. Akkor még nem jöttek a jó eredmények, a vizsgáival azonban sorra megbirkózott. Augusztus elején, Münchenben már korongvadászati mutatója is feljavult. Bajorországból hozta haza élete első világbajnoki érmét. És ez még csak a junior időszak betetőzése volt. Vass Gyula tovább céloz az agyaggalambokra.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?