Vaskó: idegenben is mi irányítottunk

A Videoton után ma három szlovák és két másik magyar csapat harcolhatja ki a továbbjutást a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóin.Felemás érzésekBár a Balzan már a 3.

A Videoton után ma három szlovák és két másik magyar csapat harcolhatja ki a továbbjutást a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágóin.

Felemás érzések

Bár a Balzan már a 3. percben megszerezte a vezetést a visszavágóra 2:0-s előnnyel érkező Videoton ellen, a székesfehérváriak még a szünetig fordítottak, és végül 3:3-as döntetlent játszottak Máltán. „Felemás érzéseim vannak. Örülök, mert nagyon nehéz körülmények között jó teljesítményt nyújtottunk. Annak viszont nem örülök, hogy ajándékokat adtunk az ellenfélnek. Lőttek három gólt három szituációból, amelyeket helyzetnek sem neveznék” – nyilatkozta Marko Nikolics, a Vidi edzője.

Letámadásra fel

Idegenben 4:1-re nyert a Slovan a Pjunik Jereván otthonában, így csak formaságnak tűnik a ma 19 órakor kezdődő visszavágó. „Az edzéseken speciálisan a Pjunik elleni meccsre készülünk. Mélyen le akarjuk támadni az ellenfelet, így nem hagyjuk őket kibontakozni. Jó játékkal és fölényes győzelemmel szeretnénk kedveskedni szurkolóinknak” – mondta a pozsonyiak honlapjának a húszéves saját nevelésű csatár, Samuel Šefčík, aki Jerevánban a hajrában jutott szóhoz, és gólt lőtt a szombati, nyitraiak elleni felkészülési meccsen.

Ševela győzelmet vár

Egy hete a trencséniek vendéglátóként 5:1-re legyőzték a grúz Torpedo Kutaiszit, így fél lábbal már az EL-kvalifikáció második körében vannak. „Jelentős előnyünk birtokában sem becsüljük le a Torpedót, mert ez megbosszulhatná magát. Kutaisziben (19.00) nem fogunk kivárásra játszani, támadó felfogásban fogunk focizni. Bízom benne, hogy idegenben is nyerünk, és kettős győzelemmel lépünk tovább” – nyilatkozta a trencséniek honlapjának Martin Ševela, az AS vezetőedzője. Az összecsapást a Dajto közvetíti.

Tittel optimista

Egygólos hátrányt kell ledolgozniuk odahaza a 11 év után a nemzetközi porondra visszatérő rózsahegyieknek a Vojvodina ellen. Egy hete 20 perc után már 2:0 volt a hazaiak javára, ám Daniel hajrában lőtt gólja visszahozta az esélyt. „Csapatunk hazai pályán sokkal erősebb, mint idegenben. Meggyőződésem, hogy lelkes szurkolóink segítségével kiharcoljuk a továbbjutást” – szögezte le az MFK weboldalán Dušan Tittel, a rózsahegyiek sportigazgatója. A 19 órakor kezdődő meccset az STV 2 közvetíti.

A rutinos védő receptje

Az első meccsen a Vasas a 88. percben még 3:1-re vezetett Jeruzsálemben a Beitar ellen, végül mégis kikapott 4:3-ra. Többen bundát emlegettek, hiszen a 88. percben 125-ös szorzó volt a hazai sikerre. Az angyalföldi vezetők ezt erélyesen elutasították. „A múlt heti mérkőzésből én a pozitívumokat emelném ki. Szerintem a csapat túlteljesítette az előzetes elvárásokat. Rúgtunk három gólt idegenben, ami remek dolog – szögezte le Vaskó Tamás, a Vasas védője a klub honlapjának. – A második negyedóra és az utolsó öt perc kivételével irányítottuk a mérkőzést, és lefociztuk ellenfelünket. Ha a visszavágón azt a játékot nyújtjuk, amit kint a 30. és a 87. perc között, akkor meglesz a továbbjutás”. A 20.30-kor kezdődő meccset az M4 Sport közvetíti.

Gólt kell rúgni

A Ferencváros egy hete a Groupama Arénában 2:0-ra nyert a lett Jelgava ellen. „Nagy lendületet kell, hogy adjon a múlt heti győzelem, ugyanúgy kell játszanunk a visszavágón, ahogy az első mérkőzésen, sőt, talán jobban is, hiszen úgy kell kimenni, mintha az itthoni mérkőzés 0:0 lett volna, és nyerni kell. Annak kell a szemünk előtt lebegnie, hogy mindenképpen gólt kell szereznünk, és akkor nem lehet probléma. Örülök, hogy nem kaptunk gólt az első meccsen, a védelem még nem játszott ebben a felállásban a felkészülés során, de jól állta a sarat” – nyilatkozta Lovrencsics Gergő a Fradi hivatalos weboldalának. A 17.30-kor kezdődő találkozót az M4 Sport élőben közvetíti. (sz. z., MTI)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?