Vasas-pofon az éllovas MTK-nak

A listavezető MTK hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Vasastól a labdarúgó Soproni Liga 26. fordulójában, ezzel az Újpest és a címvédő Debrecen pontszámban befogta a kék–fe?héreket. A Győr Pakson bukott el, a Zalaegerszeg erejéből új edzővel is csak 0:0-ra futotta, nyolc meccs után nyert ismét a Siófok.

Kerekes (a labdával) kettőt vágott a REAC-naknb1.hu-felvételIzgalommentes volt az MTK– Vasas meccs első félideje, rendkívül pontatlanul játszott mindkét együttes, így helyzet is csak elvétve akadt. A folytatásban az angyalföldiek ráéreztek, hogy lehet keresnivalójuk az éllovas ellen, felpörgették a játékot, és vezetéshez is jutottak. Az MTK-t ez sem rázta fel, továbbra is csak görcsös akarásban merült ki az egyenlítési kísérlete, ráadásul a hosszabbításban a vendégek újabb találatot szereztek, ezzel eldöntve a három pont sorsát.

Rögtön a kezdés után beszorította a megszeppent REAC-ot a bajnok Debrecen. A játékrész közepétől kiegyenlítettebb lett a játék, gól azonban nem született a Nagyerdei-stadionban. A második félidő elején két találattal hamar eldöntötte a meccset a címvédő, amely a folytatásban már felszabadultan játszott és megérdemelten nyert.

Zalaegerszegen a ZTE játszott mezőnyfölényben, de a Nyíregyháza is többször veszélyeztetett. Küzdelmes találkozón nem érdemtelenül vitte el az egy pontot a nyírségi együttes.

Tököli Attila szenzációs játékának köszönhetően a paksiak korán kétgólos vezetéshez jutottak, amelyet akár meg is duplázhattak volna a szünetig. A második félidőben többet kezdeményezett a vendég Győr, Tokody révén szépített is, de egyenlítenie nem sikerült.

Siófokon húsz percig kényelmes tempóban játszottak a vendéglátók, akik ezt követően öt perc alatt eldöntötték a mérkőzést. A második 45 percben visszafogott teljesítménnyel is növelték a különbséget a gyengécske Tatabánya ellen, s nyolc meccs után végre sikerült győzniük.

Az Újpest kispadján a Vidi ellen debütált Szentes Lázár vezetőedző. Az első félidő nagy iramot és több vendég helyzetet hozott, ennek ellenére 0:0-val fordultak a csapatok. A folytatásban már inkább a hazai lila–fehérek irányították a játékot, mégis a Fehérvárnak voltak nagyobb lehetőségei: Disztl László tanítványai háromszor is a kapufát találták el. A hajrában a fehérvári védelem egyetlen komoly hibáját győztes gólra váltotta az Újpest: a csereként beállt Takács Marcell első labdaérintésből gólpasszt adott az Angliából hazatért Sándor Györgynek, így a lilák otthon tartották a három pontot. (o-o)

Urbányi István: Szurkolni mentem ki

Budapest. Az Újpest–Fehérvár mérkőzésen ott ült a lelátón Urbányi István, a lilák korábbi mestere. „Sokkal kényelmesebb volt a lelátón ülni, mivel nem azon kellett gondolkodnom, hogy milyen variáció segíthetné elő a jobb játékot. Azért mentem ki, hogy szurkoljak a csapatnak, és nagyon örültem, hogy győztek a fiúk. Bár én elfogult vagyok az Újpesttel, szerintem nem játszott rosszul a csapat“ – értékelt az exedző. (czp)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?