Vasárnap Békemaraton

Kassa. Vasárnap rendezik Kassán a 71. Nemzetközi Békemaratont, melynek rajtja 10 órakor lesz a Slovan szálló előtt. Eddig 38 országból 1144 versenyző jelezte részvételét – 804 hazai és 340 külföldi – a hagyományos futóversenyen.

Kassa. Vasárnap rendezik Kassán a 71. Nemzetközi Békemaratont, melynek rajtja 10 órakor lesz a Slovan szálló előtt. Eddig 38 országból 1144 versenyző jelezte részvételét – 804 hazai és 340 külföldi – a hagyományos futóversenyen.

Az utóbbi napokban történt némi változás a rajtlistán, miután a verseny egyik esélyesének tartott 30 éves kenyai Benjamin Mutua vérmintájának vizsgálata kezdetleges maláriát mutatott ki, így a futó nem indulhat a kassai viadalon. Helyette a szervezőknek a szintén kenyai, 34 éves David Kariukit sikerült Kassára csalogatniuk, akinek a legjobb eredménye a maratoni távon 2 óra 12 perc. Sérülés miatt nem vesz részt a versenyen a táv kétszeres cseh bajnoka, Ján Bláha sem. Ő kerékpárjával ütközött egy személyautóval és kulcscsonttörést szenvedett.

A Békemaratont hathatósan támogatja a helyi U.S.Steel Košice vállalaton kívül – a cég 45 ezer dollárral támogatja a viadal költségvetését – a verseny reklámpartnere, a VSŽ Košice a.s.további egymillió koronával. Immár végleges a maraton kísérőprogramja is. Szombaton a résztvevők virágot helyeznek el a verseny megalapítójának, Vojtech Bukovskýnak a sírján, majd fáklyát gyújtanak a Maratonfutó szobránál, ahol bemutatják a viadal legnagyobb esélyeseit is.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?