Varga Erik egy kis világbajnoksággal felérő Világkupát nyert meg

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉSOlimpiai bajnokok sorát utasította maga mögé Nikóziában a sportlövők múlt heti Világkupáján Varga Erik. A diószegi traplövő pályafutása második Vk-győzelmét aratta.„Többször is jártam már Cipruson, ezért tudtam, hogy itt csak nagy eredménnyel lehet nyerni.

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

Olimpiai bajnokok sorát utasította maga mögé Nikóziában a sportlövők múlt heti Világkupáján Varga Erik. A diószegi traplövő pályafutása második Vk-győzelmét aratta.

„Többször is jártam már Cipruson, ezért tudtam, hogy itt csak nagy eredménnyel lehet nyerni. Nagy szél fújt a verseny egész ideje alatt, így nehéz volt tartani az iramot. Végül 122 korongot értem el a selejtezőben” – idézte fel lapunknak a történteket a 36 éves sportlövő.

Idén sok új szabályt vezettek be a sportlövészetben, s ezek a trapot is érintették. Ebben az évben a versenyzők már nem viszik tovább a döntőbe a selejtezőben elért eredményeiket, a legjobb hat nulláról indul. A középdöntő tizenöt lövése után legjobban álló két versenyző az aranyért, a harmadik–negyedik helyen álló sportolók pedig a bronzért küzdhetnek meg egy újabb tizenöt lövéses sorozatban.

„Két napig meg kell szenvedni azért, hogy az ember bejusson a fináléba, ott viszont megint mindenki tiszta lappal indul. Lehet, hogy a nézőknek így érdekesebb a verseny, s talán az ilyen szabályok is kellenek, hogy a sportág az olimpia programján maradjon, de ez szerintem nem teljesen fair. Korábban, ha valaki a selejtezőben a két nap alatt szerzett négy-öt korong előnyt, a döntőben már nyugodtabban lőhetett. Most viszont a hatodikból is lehet első, ha a döntőben elkapja a fonalat. A gyengébb lövőknek ez nagy plusz, a jó lövőknek viszont hátrány, mert megnő a szerencse szerepe” – vélekedett Varga, aki a nikóziai középdöntőben a második legjobb eredményt érte el, így az aranyért lőhetett. Ott a horvát Josip Glasnovic volt az ellenfele. „Mindketten egyformán lőttünk, tizenötből tizennégyet, úgyhogy jött a szétlövés. Nagyon elhúzódott így a döntő, majdnem egy óráig tartott, rettentő fárasztó volt. Tizenhárom korongig jutottunk el, az ellenfelem hibázott, én eltaláltam, így győztem” – mondta Varga Erik, aki több olimpiai bajnokot megelőzve diadalmaskodott, hiszen a mezőnyben ott volt a cseh Kostelecký, az amerikai Diamond és az orosz Alipov.

„Nagyon elégedett vagyok. Sok edzés előzte meg ezt a sikert, apám segítségével készültem, a szétlövést is nagyon sokat gyakoroltuk, de megérte a sok munka. Minden összejött, volt egy kis szerencsém is, minden jól alakult – nyilatkozta lapunknak a diószegi sportlövő, aki sokra tartja ezt az eredmény. – A résztvevők alapján ez a Világkupa egy kis világbajnokság volt. Néha a Világkupát nehezebb megnyerni, mint a vb-t, ezért nagyon megbecsülöm ezt az aranyat.” (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?