Váratlan komáromi vereség az elődöntő első meccsén

komáromi röpisek

A férfiröplabda-extraliga elődöntőjének első mérkőzésén a címvédő komáromiak 3:2-re kikaptak hazai pályán a keleti nagy rivális eperjesiektől.

A 2022/23-as röplabdaévadban ez volt a Duna-partiak negyedik veresége az eperjesiek ellen – kétszer az alapszakaszban kaptak ki, egyszer a Szlovák Kupa döntőjében és szerda este a bajnokság elődöntőjében, amely az egyik fél három győzelméig tart.

A csaknem teltházas csarnok – és talán a komáromi csapat meglepetésére is – az eperjesiek kezdtek nagyobb önbizalommal és szervezettebben. Az első játszmában 4:4-es állás után a keletiek voltak a kezdeményezőbbek, a játékelemeik harmonikusabbak és hatékonyabbak is voltak, mint a hazaiaké. Csaknem végig domináltak, következetesen tartották a 2-3 pontos különbséget, de közeledve a szett végéhez Ogurčákék 24:24-re egyenlíteni tudtak. Ezután a vendégek szettlabdasorozata következett, amelyből a hazaiak ötöt hárítottak, de a hatodikkal a vendégek 27:29-cel zárták a szettet – 0:1.

Az eperjesiek a második játszmában is hasonló taktikával játszottak: erős, pontos szervák után a hazaiaknál hatékonyabban támadtak, ötletesebb volt a játékuk, s a kezdeti 5:5 után végig tartották a 4-5 pontos előnyt. A hazaiak több ki nem kényszerített hibát követtek el a keletieknél, akik problémamentesen nyerték a második szettet 25:21-re – 2:0.

A harmadik játékrészben fordult a kocka. Gabriel Chochoľak vezetőedző legénysége koncentráltabban és pontosabban játszott, az eperjesiek oldalán keletkeztek zavarok, s a szettnek csak az első felében vezettek a keletiek egy-egy ponttal. Gyengült a szervájuk, amelyből hetet rontottak. A szettet a hazaiak nyerték 25:20-ra – 1:2.

A negyedik játszmában is a hazaiak játszottak jobban, s úgy tűnt, hogy végre magukra találtak. 13:13 után már csak ők vezettek. A pontszerzésben néhányszor Százvai Ádám is jeleskedett, akinek szervái az eperjesiek kezéről többször a plafonra pattantak. A hazaiak megérdemelten nyerték a szettet 25:21-re – 2:2.

Következett az ötödik, utolsó játszma, amelynek első perceiben a hazaiak a szervafogadásban több hibát is vétettek, és a keletiek 6:2-re elhúztak. Ekkor a lelátón többen azt gondolták, hogy a meccs nem nyerhető. De a Duna-partiak még összeszedték magukat és 7:7-re egyenlítettek. Ezután azonban megtorpantak Kohúték, s néhány perc múlva 8:12 lett az állás, később 8:14, majd egy meccslabda hárítása után az eperjesiek a másodikkal 9:15-tel zártak – 2:3.

Az elődöntősorozat április 1-jén, szombaton folytatódik Eperjesen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?