A komáromi röplabdázók kijavítanák kupadöntős hibáikat

komáromi röpisek
Komárom |

Szerdán (19.00) hazai pályán kezdi meg a férfiröplabda-extraliga elődöntős sorozatát a címvédő komáromi csapat, amely a tavalyi finálé „visszavágóján az eperjesiekkel találkozik.

Persze, a két csapat a mostani szezonban is emlékezetes párharcokat vívott egymással. Az alapszakaszban megosztoztak a 2-2 győzelmen, a Szlovák Kupa döntőjében pedig izgalmas meccsen a keletiek nyertek 3:2-re, kétszettes hátrányból felállva. „Ez utóbbi mérkőzést vettük alapul a felkészülés során, és dolgoztunk azoknak a hibáknak a kijavításán, amelyek februárban előjöttek – mondta lapunknak Forró Balázs, a komáromiak játékosa. Ezen az ominózus találkozón Maroš Kasperkevič komoly vádlisérülése jelentette a fordulópontot, aki azóta is harcképtelen. „Maroš egy ideje már mankók nélkül jár, edzésekre is eljön. Nem ugrálhat és nem futhat, de gőzerővel dolgozik azon, hogy még ebben a szezonban pályára léphessen – árulta el Forró Balázs.

A rutinos feladó helyett így a fiatal Emil Gabko és Patrik Kudra szerepelnek majd ezen a poszton a Duna-partiaknál, de a riválisnál is több a kevésbé tapasztalt röplabdázó a tavalyi évhez képest, amikor a döntőben egyértelmű, 4:0-s vereséget szenvedtek a komáromiaktól.

Visszatérve az idei playoffhoz: a piros-fehérek alapszakaszmásodikként csak most, a legjobb négy között kapcsolódnak be a küzdelmekbe, így volt bő két hét szünetük. Másrészt, az eperjesiek negyeddöntős sorozata a privigyeiek ellen eleve lefutott párharc volt, azaz a keletiek sem fáradtak ki túlzottan (2:0). „Egy kis pihenés mindig jól jön, másrészt fontos, hogy nem szabad kiesni a meccsritmusból. Arra jó volt ez a két hét, hogy mentálisan alaposan rá tudjunk hangolódni az elődöntőre. Az biztos, hogy a legjobb formánkat kell hozni, színvonalas mérkőzésekre számítok. Ha tartjuk magunkat a megbeszélt taktikához, akkor megint túljutunk az első akadályon. Csak ajánlani tudom minden sportszerető embernek, hogy kijöjjön szerdán a csarnokba, szerinten nagyon jó röplabdát fog látni – tette hozzá Forró. A klub pedig tombola mellett extra akcióval készült: aki piros trikóban vagy a csapat mezében látogat ki a meccsre, fél áron válthat belépőt.

A sorozat az egyik fél három győzelméig tart, az eddig nyilvánosságra hozott meccsidőpontok: március 29., szerda, 19.00 (Komárom), április 1., szombat, 18.00 (Eperjes) és április 5., szerda, 19.00 (Komárom).

A másik ágon az alapszakaszgyőztes Myjava és a Svidníket búcsúztató pozsonyi VKP találkozik.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?