Vancouver 2010 - osztrák aranyérem női szuperóriás-műlesiklásban

Whistler |

<p>Bombameglepetésre az osztrák Andrea Fischbacher nyerte az alpesi sízők női szuperóriás-műlesikló számát a vancouveri téli olimpia szombati versenynapján.</p>

A 24 éves versenyző ezt megelőzően Világkupa-viadalon is csak egyszer diadalmaskodott, igaz két éve éppen ebben a számban bizonyult a legjobbnak, tavaly pedig bronzérmes volt a világbajnokságon.
Mögötte a szlovén Tina Maze végzett a második helyen, akinek jó szereplése szintén meglepő, ő ugyanis elsősorban óriás-műlesiklásban remekel. A szerdán lesiklásban győztes amerikai Lindsey Vonn ezúttal harmadik lett.
A versenybíróság döntése révén Döme Zsófia is indulhat ebben a számban, így Berecz Annával együtt két magyar résztvevő lesz. Döme 46-os, míg Berecz 50-es rajtszámmal vág majd neki a pályának.

Alpesi sí, női szuperóriás-műlesiklás, olimpiai bajnok:
-------------------------------------------------------
Andrea Fischbacher (Ausztria) 1:20.14 p
2. Tina Maze (Szlovénia) 1:20.63
3. Lindsey Vonn (Egyesült Államok) 1:20.88

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?