Van Gaal, el kellett-e engedned Welbecket?

<p>Jó hír: a szerdai játéknapra jutó négy BL-csoportból háromban alighanem az utolsó pillanatig kiélezett, nyílt küzdelem várható.</p>

KISS TIBOR NOÉ

A játéknap rangadójára Madridban került sor, ahol az Atlético fogadta a Juventust, vagyis a spanyol bajnok találkozott az olasz bajnokkal. A meccs ennek ellenére nem hozott látványos focit – igaz, ki számított erre az inkább masszív, mint izgalmas csapat hírében álló Atléticótól és a Juventustól? Végül egy árva gól döntött a spanyolok javára, Juanfran beadása után Arda Turan pöcizett a jobb alsó sarokba, a „furcsazöld” mezes olaszok szomorkodhattak. Egy lehelettel a spanyolok tényleg jobbak voltak a meccsen, „sokat kell még fejlődnünk” – hangzott a váratlan összegzés Gianluigi Buffontól, a Juve kapusától. Az olaszokat az vigasztalhatja, hogy a másik ágon a Malmö meglepetésre legyőzte az Atléticót korábban verő Olimpiakoszt (a görögök védelme nevetségesen működött Svédországban), így két forduló után a csoport mind a négy csapatának 3–3 pontja van.

Liverpool: kísért a múlt

Két forduló után meglepő helyzet alakult ki a B csoportban. Valószínűleg nem a papírforma szerint alakulnak majd a dolgok, azaz a Real Madrid és a Liverpool nem fog kéz a kézben bemasírozni a legjobb tizenhat közé – a továbbjutásért az angol csapatnak alaposan meg kell majd szenvednie. A Pool szerdán 1:0-ra kikapott az exfehérvári Paulo Sousa által irányított Baseltől, így sokkal inkább úgy fest, hogy a svájciakkal kell versenyt futnia a második helyért, ráadásul ne feledjük a bolgár BL-újonc Ludogorecet sem, amely ellen a Real Madridnak tegnap csak a 77. percben sikerült bevinnie a győztes találatot, s amely az Anfield Roadon is csak az utolsó pillanatokban kapott találat miatt veszített.

A Liverpoolt kísértheti a múlt: 2002 őszén a Baselnek egyszer már sikerült megelőznie az angol csapatot a csoportkörben – akkor a Valencia mellett a svájciak léptek tovább. A Liverpool tavalyi áloméve után úgy tűnik, idén folytatódik a középszerűség korszaka, a csapat a bajnokságban botorkál, és a BL-ben is nehéz helyzetbe került. Magyarázatnak egyelőre annyi elég, hogy a tavalyi csapatból hiányzik Daniel Sturridge és Luis Suárez – ketten együtt összesen 55 gólt jegyeztek az előző idényben tétmeccseken. Mario Balotelli viszont eddig – nagy csalódás.

Gyengélkedő Benfica

A végsőkig izgalmasnak ígérkezik a C csoport is, ahol első a Zenit, utolsó a Benfica – de decemberre, az utolsó játéknapot követően ez akár fordítva is lehet majd. Az egyelőre meglepetés, hogy a portugál csapat a Leverkusentől is sima vereséget szenvedett (ínyenceknek a második német gólt ajánljuk, szerzője a dél-koreai Szon). Sima meccs volt, amiről a kapura lövési adatok tanúskodnak: 19:2 a Leverkusen javára!

Hátradőlhet az Arsenal és a Dortmund

A D csoport az egyetlen, ahol alighanem kialakult a végső erősorrend. Az Arsenal harminc perc alatt berámolt négy gólt a Galatasaraynak (végeredmény 4:1), a Dortmund pedig magabiztosan hozta el a három pontot Brüsszelből (Anderlecht–Borussia 0:3) – az angolok és a németek készülődhetnek tavaszra. A játéknap hőse Danny Welbeck volt, aki mesterhármast szerzett a törökök elleni találkozón, nem véletlenül nyilatkozott az angol játékos kapcsán „góllövő ösztönről” a lefújás után Arsene Wenger. Az már más kérdés, hogy mit érez Louis Van Gaal, a ManUnited menedzsere, aki nyár végén könnyű szívvel engedte el játékosát Londonba – Welbeck az Arsenalban eddig 5 mérkőzésen 4 alkalommal volt eredményes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?