Sport

Van Daele: „Šatkáról tárgyalunk, más távozóra nem számítunk”

Kalmár Zsolt szerződést hosszabbított, a védelem viszont váratlanul meggyengült. Az átigazolási időszak kihívásairól kérdeztük Jan van Daelét, a DAC labdarúgócsapatának sportigazgatóját.
Bőd Titanilla

2019. június 27. 13:00

Kalmár Zsolt szerződéshosszabbítása is egy jelzés a csapatnak (Somogyi Tibor felvétele)

Kalmár szerződést hosszabbított a DAC-cal – hogyan sikerült meggyőzni, hogy maradjon?

Az elmúlt két év a DAC-ban nagyon jó volt számára, előrelépést jelentett a karrierjében. A közelgő 2020-as Eb-re való tekintettel is hasznos, hogy megtalálta a helyét ebben a csapatban. Ebből a szempontból a legjobb döntés volt, hogy maradjon.

A szurkolókat sokként érte, hogy távozott a csapatkapitány Tomáš Huk, Šatkával kapcsolatban pedig a Lech Poznant emlegetik. Mi lesz a védelemmel?

Šatkáról nem nyilatkozhatok, mert még zajlanak a tárgyalások. Ami Hukot illeti, ha jön egy ajánlat, akkor sok dolgot át kell gondolni. Tomáš három és fél évig szolgálta a klubot, a szerződése jövőre lejár, ő maga is szeretett volna a karrierje, a családja érdekében is továbblépni. Nagyon jó ajánlatot kapott a Gliwicétől, azt mondta, ideje távozni. A klub megpróbálhatja nyomás alá helyezni a játékost, de egy bizonyos ponton azt kell mondani, hiszen emberek vagyunk, köszönjük ezt a három és fél évet, a kapitányi szolgálataidat, elengedünk. De a következő napokban be fogunk jelenteni több új igazolást, de nem akarok ennyire előreszaladni.

Šatka ügyében mikor születhet döntés?

Erről tényleg nem szeretnék beszélni, mert még tárgyalunk. Amikor Ľubo két éve aláírt a DAC-hoz, születtek bizonyos megállapodások, amelyek nem sok mozgásteret biztosítanak nekünk. Nagyobb halak is vannak ebben a tóban.

Igaz, hogy azt szeretnék elérni, hogy az EL-selejtező első körében Šatka még a DAC-ban maradjon?

Igen, ez így van.

Mikor fogják bejelenteni az új igazolásokat?

Talán már csütörtökön be tudunk jelenteni egy játékost, a többieket pedig a következő napokban. A jelen pillanatban nagyon magasak az árak a piacon, nem egyszerű azonnali erősítéseket találni. De azt gondolom, az is, hogy Zsolt marad, egy jelzés a csapatnak, hogy együtt maradunk. Azt gondolom, hogy a következő napokban elérhetjük azokat a célokat, amelyeken az elmúlt hetekben dolgoztunk.

Hány új játékosra számítanak?

Abszolút szükség van egy csatárra, a védelembe két játékost szeretnénk szerezni, a középpályára pedig egyet.

Mi a helyzet a cserekapus posztjával?

Nem titok, hogy Tomasz Kucz távozása után keresünk egy második számú kapust, meglátjuk, hogy mi történik a következő napokban.

Számítanak rá, hogy még valaki távozik a klubból?

Nem, azt gondolom, ez a csapat már így együtt marad.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs megegyezés az MKP és a Híd között

Frissítve

Hetekig is eltarthat a Tátrában rekedt barlangászok mentése

VIDEÓ: Puskás-díj - Zsóri Dániel gólja is a jelöltek között

Tizenhat fiatalkorú volt a Párkányban elfogott illegális bevándorlók között

Anya csak egy van, de bízhatunk benne?

Rolls-Royce Dawn: a várt pirkadat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?