Változatlan célokkal a vágsellyei és az érsekújvári kézisek

<p>A HKM és a Štart férfi-kézilabdacsapatától is távozhat három-három játékos a holt idényben.</p>

Gyakorlatilag ugyanazzal a célkitűzéssel kezdi meg a nyári felkészülést a férfikézilabda Slovnaft Handball Extraliga valamennyi gárdája, mint tavaly: az eperjesi címvédő mögött nagy lesz a tülekedés a legjobb négybe kerülésért, osztályozót a bentmaradásért pedig senki nem szeretne játszani. A bajnokság névadó szponzorát bemutató sajtótájékoztatón a két dél-szlovákiai klub képviselőjénél érdeklődtünk az aktuális helyzetről.

Szép lenne a 2. hely

Az Anton Frolo-kupa megszerzésére ismét a címvédő eperjesiek pályázhatnak a legnagyobb eséllyel, de mögöttük „ugrásra készen” vár több csapat is, közte az előző szezonban történelmi ezüstérmet szerzett vágsellyeiek. „Ahhoz, hogy legyőzzük a címvédőt, rossz napjuk kell, hogy legyen, nekünk pedig össze kell jönnie mindennek – hárította el a trónkövetelői szerepet Ján Kolesár, a HKM vezetőedzője. – A Tatran évek óta egyeduralkodó nálunk, más szinten vannak, igaz, néha ők is botlanak, ez az új idényben megeshetne velük végre Vágsellyén is. A második hely megvédése nagyon szép lenne, de sok a konkurens, a sérülések, a forma sokat változhat egy szezonban.”

A mátyusföldiek trénere lapunknak azt is elmondta, személy szerint nagyon sajnálja, hogy a Challenge-kupában való debütálás után az új szezonban nem mutatják meg magukat a nemzetközi porondon. „Az ott szerzett tapasztalatok megfizethetetlenek. Partnereink, szponzoraink úgy döntöttek, hogy az ehhez szükséges pénzt most más, az utánpótlással kapcsolatos projektre költik, amit elfogadunk és tiszteletben tartunk” – jegyezte meg Kolesár, akinek csapatából a kapus Marián Žernovič távozik (FTC), Patrik Krok és Marián Maguška sorsa bizonytalan, három új játékossal pedig tárgyalásban áll a klub. A mátyusföldiek július 12-én kezdik meg a felkészülést.

„Nincs baj” a hokisokkal

A vágsellyeiek mellett valamennyi élcsapat képviselője, így az érsekújvári klub alelnöke, Vadkerti László is csalódottságát fejezte ki a szlovák–cseh közös bajnokság (HIL) kútba esett projektje miatt. „Nagyon örültünk ennek az ötletnek, nagyon keményen küzdöttünk is, hogy benne legyünk az első hatban, ami biztosította volna a helyünket a HIL-ben. Sajnos, most, hogy ez nem valósul meg, volt pár támogatói visszalépés, biztos, hogy sokkal izgalmasabb, színesebb lett volna a bajnokság” – nyilatkozta az Új Szónak Vadkerti.

A Štart a legutóbbi ötödik hely után újfent az első hatban szeretne végezni, de a négybe kerülés gondolatával is eljátszottak már – ehhez a szerencsén túl pótolniuk kell majd a távozó Erik Ľoch, Radoslav Demovič, Bogdan Klepa triót. Kiszemeltjeik már vannak, akiket legkésőbb július 17-én, a felkészülés rajtján ismerhetünk meg.

„Őszintén örülünk, ha a városban más sportklubok is sikeresen működnek, jó, hogy a jégkorong is felerősödött – mondta Vadkerti kérdésünkre, mennyire volt kihatással a kézilabdázókat körülvevő atmoszférára, hogy a hokisok már a Tipsport Ligában szerepelnek. – Biztos, hogy ezt megéreztük a nézőszám kisebb csökkenésében, különösen, ha egy napon játszottunk a hokisokkal. De azt mondjuk, a lényeg, hogy sportoljanak a városban, és nem is bántuk, hogy nem minden figyelem összpontosul csak ránk. Mi a gyerekekre alapozunk, jelenleg 160 fiatal kézilabdázik nálunk, az érdeklődés szerencsére még nőtt is” – tette hozzá Vadkerti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?