Vállalható komáromi vereség

Kom.Oly.2022.nov

Az európai Challenge Cup 2. fordulójában szerdán a komáromi Rieker UJS férfiröplabda-csapata a hazájában jelenleg listavezető Olimpiakosz Pireusz csapatát fogadta, amelytől 1:3-as (18:25, 25:16, 24:26, 19:25) vereséget szenvedett.

Tavaly a Bajnokok Ligájában már találkozott a két együttes, akkor mind a két meccset a görögök nyerték (3:1, 3:0). A mostani összecsapás a harmadik játszma végéig egyáltalán nem volt sima, mert az első játszmát az enyhe fölényben játszó vendégek nyerték, a másodikban viszont a Duna-partiak domináltak, a harmadikban pedig hazaiaknak volt első játszmalabdájuk, amelyet nem értékesítettek, és ami végül rányomta bélyegét a negyedik, utolsó jászmára.

Az első játszmában a vendégek kezdtek jobban, arra törekedtek, hogy megnyugtató előnyt szerezzenek és utána nyugodtan játszhassanak, ami sikerült nekik. A játékrész első harmadában 10:6-ra vezettek. Pontosan és erősen szerváltak, a támadásaik gyorsak és hatékonyak voltak. A játsz- ma eredményét az adogatások minősége befolyásolta a legjobban, a hazaiak hat szervát rontottak, a vendégek csak hármat. A szett 18:25-tel végződött – 0:1.

A második játszma meglepetést sejtetett. Ismét a vendégek kezdtek jobban (0:3), de Kohúték koncentráltabban kezdtek játszani, javultak a szerválásban és fogadásban is, ami lehetővé tette a hatékonyabb támadásokat. Néhány perc után a hazaiak 5:4-gyel átvették a vezetést, és 13:13-ig fej fej melletti élvezetes röplabdacsata zajlott a csaknem telt házas mérkőzés szurkolóinak nagy örömére. A játékrész második felében a vendégek vétettek néhány ki nem kényszerített hibát, és ez a játszma elvesztését eredményezte. Ezt meggyorsította Emanuel Kohút hatpontos szervasorozata (15:15-től 21:15-ig), a hazaiak 25:16-tal zártak – 1:1.

A meccs végeredménye szempontjából a harmadik játszma kulcsfontosságú volt. Mind a két csapat igyekezett úgy játszani, hogy a másik ne tudjon elhúzni. 5:5 után azonban 5:8 lett az állás, és a görögök tartották a 2-3 pontos különbséget 13:15-ig, amely után a hazaiak 16:16-ra egyenlítettek, majd fordítottak. Ezután elég volt egy pici hazai megingás, és megint feljöttek a vendégek.

Az első játszmalabdához mégis a komáromiak jutottak 24:23-mal, amit nem értékesítettek. A nagy lehetőség kihagyása után jött a hideg zuhany, a görögök a következő 3 pontot rövid labdamenetekkel megszerezték, és 24:26-tal zárták a harmadik játszmát– 1:2.

A nagy feszültségben várható volt, hogy a negyedik játszma lesz az utolsó. 7:7-ig még tartották a lépést a hazaiak a vendégekkel, akik nagy tapasztalatukkal higgadtan várták a pillanatot, hogy a nagy tét miatt a hazaiak ki nem kényszerített hibákat kövessenek el. Ez 10:10-nél következett be, onnantól a hazaiak már egyszer sem vezettek, a vendégek pedig nagy önbizalommal fokozták előnyüket,és 19:25-ig meg sem álltak – 1:3.

Gabriel Chochoľak vezetőedző szerint csapatának nincs oka szégyenkezni. „Jó nevű ellenfél ellen nyújtottunk jó teljesítményt. Nehéz megmondani, hogy megnyerhettük-e volna ezt a meccset. A sorsdöntő a harmadik szett volt. Nem siránkozunk az eredmény miatt, hiszen amúgy is lehetetlen minket összehasonlítani egy többmilliós költségvetésű klubbal” – mondta.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?