Valbuena, Vaclík és az elszalasztott Slovan-esély

slovan

Más végkifejletet érdemelt volna a pozsonyi futballdráma. A hősiesen harcoló, mindent beleadó csapat, a pozsonyi Slovan sikerét. De nem ez történt. A szerencse, az idegek harca döntött, nem a pályán nyújtott teljesítmény.

Így az idén sem lesz ott a szlovák bajnok a labdarúgó Európa-liga csoportkörében, miután a sorozat selejtezőjének 3. fordulójában a pireuszi 1:1 és a pozsonyi (hosszabbítás utáni) 2:2 után tizenegyesekkel 4:3-ra alulmaradt a görög Olimpiakosszal szemben. S mindezt 135 játékperc (a 2. félidő 55 percnél tovább tartott) és 10 tizenegyes rúgása eredményezte.

Az utolsót az a 37 éves, volt francia válogatott középpályás, Valbuena helyezte a kapuba, aki a pireuszi összecsapáson szögletből El-Arabi fejére varázsolta a labdát az egyenlítő gólnál. Előtte, a negyedik sorozatban Csakvetadze lövését a cseh kapus, Vaclík kiütötte, s ez a pillant vált végzetessé a Slovan számára a nem az előzetes erőviszonyoknak megfelelően alakult kiegyensúlyozott párharcban.

Parázs mérkőzést látott a 18 ezernél jóval több néző, sokáig emlékezetes kulissza – sokak szerint ilyen még nem volt az új Slovan-stadionban – űzte, hajtotta a hazaiakat a siker felé. És a pozsonyi csapatnak hatalmas siker csúszott ki a kezéből az EL-rájátszás kiharcolására. Két talált vendéggólra (Zinckernagel, Camara) mindkétszer tudott válaszolni, ami hatalmas lélektani előnyhöz juttatta. Mindent egy lapra téve kapujához szegezte ellenfelét, s előbb Saponjics, majd a hosszabbításban – Abena jogos kiállítása után – tíz emberrel játszva Green révén egyenlített. De a tizenegyespárbajban cserben hagyta a szerencse a hírnevéhez méltatlanul játszó, keveset mutatót Olimpiakosz ellen.

Hogy vezetése birtokában miért maradt kétszer is látványos sündisznóállásban csapata, a továbbjutásra hivatkozva a mérkőzésen végig hyballásan gesztikuláló Corberán edző nem adott különösebb magyarázatot. Id. Vladimír Weiss, a hazaiak mestere szerint, ha egyszer már semmi köze nem lesz a Slovanhoz, akkor is szívesen fog emlékezni erre a futballdrámára. Hangulatára, játékosai mérhetetlen akaraterejére, a közönséget rendre lázba hozó megmozdulásaikra. „Az ilyen mérkőzésekből születnek a jó csapatok. A játékosokat megdicsértem, büszke vagyok rájuk. Így képzelem el a közös munkánkat” – mondta a pozsonyiak edzője.

Csak az i betűre nem tudták feltenni a pontot. Azt egy mindent eldöntő Valbuena-pontrúgás révén, némi szerencsével elcsente a párharc nagy esélyese, és bejutott vele az EL-rájátszásba, a Slovan pedig a bosnyák Zrinjski Mostar ellen játszik az Európa-konferencialiga csoportköréért.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?