Vadnyugat Ipolypásztón

Ipolypásztó |

<div>Kettős kiállítás után a hazai Miklós Kevin megrúgta a játékvezetőt, majd gázspray-vel fújta be a vele leküldött vendégkapust, és orron vágta annak játékostársát. Harminc hónapra eltiltották, az ipolypásztóiak pedig kiléptek a bajnokságból.</div><div>&nbsp;</div>

Néhány évnyi szünet után idén újra van csapat Peszektergenyén. Annak rendje és módja szerint beneveztek a lévai területi bajnokság legalacsonyabb osztályába, a VIII. ligába. A nyitómeccsen 6:0-ra lelépték a lontóiakat, aztán a második fordulóban a karnyújtásnyira lévő ipolypásztóiak otthonába látogattak. Akkor még nem tudták mi vár rájuk, álmukban sem gondolták volna, hogy a pályán valódi vadnyugati légkör alakul ki. A vendéglátók is jó rajtot vettek a bajnokságban, hiszen 0:0-ás döntetlent értek el Tompán, ami azért is meglepő, mivel a Ipoly menti település alakulata a legutóbbi két idényt sereghajtóként zárta. „Egy nagyon rosszul előkészített, kemény, hepehupás játéktér várt ránk, nem lehetett rendesen passzolni sem. A hazaiak előre vágott labdákkal próbálkoztak, és az első félidőben 2:1-es vezetésre tettek szert. A szünet utáni folytatásban más taktikát választottunk, hogy megfordítsuk az állást. Az 50. percben aztán elszabadult a pokol. Az ipolypásztói Miklós Kevin egy támadásnál megrúgta kapusunkat, Martin Tomašovskýt, bár az is igaz, hogy a hálóőr is szabálytalankodott. Mivel mindkettőjüknek már volt sárga lapja, a bíró kiállította őket. Miklós dühében ágyékon rúgta Patrik Hudec játékvezetőt, majd az öltözőbe rohant, és gázspray-vel lefújta a pályáról levonuló kapusunkat és játékosunkat, Nagy Mariánt is orron vágta. Az egészségre ártalmas maró hatású vegyi anyagból aztán a támadót lefogó hazai és vendégjátékosoknak is jutott bőven” – mesélte el a történteket Gyurján Róbert peszektergenyei edző.A perpatvar miatt hamarosan két rendőrautó és egy mentőkocsi is megérkezett. A vendégcsapat vezetői büntető feljelentést tettek az ügyben. Pető Lajos, a hazaiak játékosedzője magába roskadva nyilatkozott lapunknak. „Régen volt ilyen ütőképes csapatunk. A község polgármesterével szinte éjt nappallá téve fáradoztunk a gárda összerakásán. Szívünket, lelkünket kitettük, rengeteg energiát fektettünk a titkon remélt cél elérésébe. A nagy várakozás után óriási a csalódás. A félbeszakadt meccsben benne volt a három pont, ami meglepetést jelentett volna fociberkekben. És egy meggondolatlan, kulturálatlan egyén egyszerre mindent elront” – kesergett az ipolypásztói szakember, aki a maga hatvanegy évével még rendszeresen pályára lépett. Közben az illetékes testületek meghozták a döntést a példátlan eset kapcsán. A sporttechnikai bizottság a találkozó három pontját 3:0-ás gólaránnyal a peszektergenyeiknek ítélte. A fegyelmi bizottság szigorú büntetéseket rótt ki. Martin Tomašovský egy bajnoki kihagyásával megúszta. A főludas Miklós Kevin a piros lapért szintén egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott, a bírság letöltése után pedig harminc hónapig nem léphet pályára. A játékvezető bántalmazásáért az klubja 200 euróval lesz szegényebb. A történtek után az ipolypásztóiak kijelentették a csapatot bajnokságból, így újabb 165 eurót lesznek kénytelenek befizetni a szövetség kasszájába. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?