Usain Bolt bulizni akar

<p>Több mint 705 ezer jegyet adtak el a vasárnap véget ért londoni atlétikai vb-n, ami rekord a szabadtéri világbajnokságok 1983 óta íródó történetében.&nbsp;</p>

A nézőszámot tovább növeli, hogy a maratoni és gyalogló versenyeket a városban mintegy 150 ezren tekintették meg. A londoni vb-n 203 ország 2200 atlétája vett részt, ami szintén csúcsnak számít.

Az utolsó napi versenyek talán legnagyobb meglepetéseként Trinidad és Tobago férfi 4x400 méteres váltója legyőzte a favorit amerikai stafétát, és aranyérmet nyert. A vb zárószáma volt a férfi négykörös váltó, s ugyan az amerikaiaknál nem futott LaShawn Merritt, akivel 2005 óta minden világbajnokságon nyerték ezt a versenyt, nélküle is az ő négyesük volt a favorit. Az első két ember után még úgy tűnt, nem lesz gondjuk az amerikaiaknak, a harmadik váltásnál azonban már együtt voltak a trinidadiakkal, akiknek az utolsó embere, Lalonde Gordon a célegyenesben elment Fred Kerley mellett. A bronzérmet a hazaiak szerezték meg.

A nők hasonló távján nem voltak izgalmak, az amerikai négyes Allyson Felixszel és az egyéni győztes Phyllis Francisszel a soraiban óriási fölénnyel verte a második brit csapatot.

Férfi 1500 méteren trónfosztást láthattak az Olimpiai Stadion nézői. A legutóbbi három vb-t megnyerő kenyai Asbel Kiprop ugyanis nem bírta honfitársai tempóját, s 250 méterrel a vége előtt elkészült erejével. A győzelmet a szintén kenyai Elijah Motonei Manangoi szerezte meg, csapattársa, Timothy Cheruiyot előtt, a bronzérem pedig az Európa-bajnok norvég Filip Ingebrigtsené lett óriási hajrá végén.

Női 800 méteren a papírformának megfelelően az olimpiai bajnok Caster Semenya diadalmaskodott, miután két legnagyobb riválisát, a burundi Francine Niyonsabát és az amerikai Ajee Wilsont könnyedén lehajrázta a célegyenesben. A dél-afrikai klasszis 1:55,16 perccel, a világ idei legjobbjával győzött.

Usain Bolt, az aktív versenyzéstől szombaton végleg elbúcsúzó jamaicai sprinter a vb utolsó napján elmondta, hogy sokakkal ellentétben ő biztosan nem tér vissza a profi sportba.

„Elbúcsúztam a szurkolóktól és a versenyszámaimtól egyaránt. Éveken keresztül domináltam a száz- és kétszáz méteres síkfutásban, majdnem elsírtam magam, hogy eljött a vége. Szomorú, hogy itt és most ez véget ér” – mondta Bolt.

„Mindazonáltal túl sok embert láttam visszavonulni, majd visszatérni, ez azonban csak rosszabbá teszi az egészet, ne adj isten magukra hoznak szégyent. Nem leszek közülük való” – tette hozzá a klasszis.

A nyolcszoros olimpiai bajnok világbajnoksága ugyan nem pontosan úgy alakult, ahogyan azt elképzelte, ez azonban nem teszi semmissé az eddigi sikereket. „Egyetlen esemény nem változtat azon, amit eddig elértem. Emlékszem, amikor elveszítettem a száz méter döntőjét, valaki azt mondta: »Usain, ne aggódj, Muhammad Ali is elbukta az utolsó összecsapását, így ne stresszeld magad emiatt.« Hosszú éveken keresztül, az egész karrierem során bizonyítottam. Most egy kis szórakozásra vágyom, bulizni akarok, inni egyet. Kicsit lazítanom kell” – tette hozzá Bolt. (MTI, nso)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?