US Open - Thiem: elértem az életcélomat

thiem

Dominic Thiem, az amerikai nyílt teniszbajnokság férfibajnoka elmondta, életcélja vált valóra azzal, hogy diadalmaskodni tudott New Yorkban.

A 27 éves osztrák játékos a vasárnapi fináléban 0:2-es szettállásról fordította meg a mérkőzést a német Alexander Zverevvel szemben.

"Egyértelműen elértem életem célját, olyan álmot, amiért évekig dolgoztam. Korábban nagyon távolinak tűnt, aztán fokozatosan kerültem hozzá közelebb és közelebb, és egyre inkább elhittem, hogy egy nap megnyerhetem az egyik Grand Slam-tornát" - mondta Thiem. Hozzátette, mostanáig egész életét annak szentelte, hogy megnyerjen egyet a legnagyobb tornák közül, és büszke arra, hogy megmutatta magának és a családjának, hogy képes rá.

"Arra számítok, hogy mostantól valamivel egyszerűbb dolgom lesz a Grand Slameken, mert már nem lesz rajtam a teher, hogy még soha nem nyertem" - fogalmazott a friss bajnok, aki korábban háromszor játszott már nagy viadalon finálét.

Zverev azt mondta a döntő után, hogy bár közel, néhány pontra volt a sikertől, ez nem töri össze, mert úgy érzi, nem ez volt az utolsó lehetősége.

"Hiszem, hogy egyszer Grand Slam-bajnok leszek" - jelentette ki a 23 éves német versenyző, aki értékelésében elmondta, ellenfele játéka a harmadik szettől jelentősen javult, az övé ugyanakkor nagyon visszaesett.

Zverev pályafutása első döntőjét vívta a négy nagy torna egyikén.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?