US Open - Novak Djokovic nyerte a férfi egyest

New York |

<p>Novak Djokovic nyerte hétfő éjjel New York-ban az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntőjét, miután négy játszmában diadalmaskodott a tavalyi győztes spanyol Rafael Nadal ellen.</p>

Férfi egyes, döntő:
Novak Djokovic (szerb, 1.)-Rafael Nadal (spanyol, 2.) 6:2, 6:4, 6:7 (3-7), 6:1
------------------------------------------------------------------------------

Nadal bátran kezdett, 2:0-ra meglépett, ám ezt követően Djokovic sokkal agresszívebb és így megállíthatatlan lett. A folytatásban Nadal is próbált újítani, de ez is kevés volt a világelső ellen. A címvédő a harmadik játszmában keveset hibázott, és végül rövidítésben szépített. Ez viszont sokat kivett belőle, fokozatosan fáradt, és Djokovic gyakorlatilag "leütötte" a pályáról.
"Ezen a szinten ilyen kemény meccsre van szükség a sikerre. Végig hittem magamban, hogy meg tudom nyerni. Ez járt a fejemben. Megpróbáltam erősen ütni a labdát, és ez az elmúlt években nem volt igazán jelmező rám. Mostanra sokkal agresszívebb vagyok, és ez szükséges a nagy tornák elődöntőihez és döntőihez" - mondta az idei harmadik Grand Slam-sikerét és egyben tizedik tornagyőzelmét arató, 64-2-es győzelmi-vereségi mutatóval büszkélkedő Djokovic.
Hozzátette: Nadal hibáira is várt, és ez is kellett a sikerhez.
A trónfosztott spanyol kiemelte: ugyan csalódott a vereség miatt, de Djokovic egyszerűen fantasztikus volt, és nem csak most, hanem az egész szezonban.
"Elképzelhetetlen dolgokat művelt, gratulálok neki. Amit ebben az évben csinál, az talán megismételhetetlen" - tette hozzá Nadal.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?