Ünneprontásra készül a DAC a Slovan otthonában

dac

Ünneprontásra készül a DAC a a labdarúgó Niké Liga hétvégi fordulójában. A sárga-kékek ma 15:30-kor a listavezető Slovan otthonában lépnek pályára, a pozsonyiak már egy döntetlennel bajnokok lehetnek.

A képlet a Slovan számára rendkívül egyszerű: ha szombaton nem kap ki odahaza a DAC-tól, akkor sorozatban hatodik szlovák bajnoki címét szerzi meg. Id. Vladimír Weiss vezetőedző védencei a tavalyinál jóval nyugodtabb szezont futnak a bajnokságban, hat fordulóval a vége előtt 16 pont az előnyük a rivális nagyszombatiakkal szemben, így nem az a kérdés, hogy bajnokok lesznek-e, hanem hogy mikor.

Egyértelmű célok

A DAC számára a dobogó a tét, a garantált európai kupaindulásért az első háromban kell végezni, a 4–7. helyezettek számára kiírt rájátszást csak akkor rendezik meg, ha a kupagyőztes az első háromban végez a bajnokságban.

„A DAC-nak az első háromban a helye, mi pedig meg is küzdünk ezért – idézi a csallóköziek klubhonlapja Yhoan Andzouana csapatkapitányt. – Amióta Dunaszerdahelyen futballozom, mindig kijutottunk Európába és meggyőződésem, hogy most is elcsípjük a dobogó második vagy harmadik fokát, mert a Slovan előnye már szinte behozhatatlan.”

Ünneplés...

A sárga-kékek a múlt fordulóban magabiztosan győzték le a zólyombrézóiakat 3:1-re, és a mérkőzés első félidejében a tavaszi szezon eddigi legdominánsabb teljesítményét nyújtották.

Ennek ellenére is a pozsonyi csapat a meccs esélyese, amely idén abszolút kimagaslik a Niké Ligából, a legtöbb gólt lőtte és a legkevesebbet kapta, és a nemzetközi kupaszereplés miatti, februárig tartó kettős terhelés sem okozott gondot neki. A hangulat ugyan nem tökéletes az égszínkékek háza táján, hiszen a Slovnaft Cup-szereplésük egy meglepő hazai vereséggel zárult a negyeddöntőben, míg a legutóbbi válogatottszünetről ok nélkül késve visszaérkező Gerson Rodriguest Weiss kirakta a keretből.

Pozsonyban ünneplésre készülnek a hétvégén. A klub tájékoztatása szerint már szerdán több mint 7000 jegy elkelt a mérkőzésre, az előzetes kampányban pedig arra helyezik a hangsúlyt, hogy a Slovan az elmúlt öt szezonban kivétel nélkül mindig idegenben biztosította be bajnoki címét, azaz hosszú évek után most jöhet össze először a szurkolókkal közös hazai ünneplés.

...vagy ünneprontás

Ehhez persze a DAC-nak is lesz néhány szava. „Nem lehet, hogy pont ellenünk ünnepeljenek, mindent megteszünk, hogy megakadályozzuk ezt. Rangadó lesz a pozsonyi összecsapás, de mi és a klub is szereti az ehhez hasonló megmérettetéseket” – szögezte le Andzouana, de Vitális Milán, a DAC magyar utánpótlás-válogatott középpályása is kiemelte a legutóbbi mérkőzés után: céljuk az ünneprontás lesz.

A sárga-kékek elsősorban saját múltjukból meríthetnek erőt, 2021 májusában ugyanis hasonló körülmények között utaztak Pozsonyba, ahol végül Marko Divkovic góljával 1:0-ra győztek, és így sikerült elodázniuk a Slovan bajnoki ünneplését. Rossz hír azonban számukra, hogy azóta egyszer sem sikerült győzniük a fővárosban, a mérlegük két döntetlen és három vereség.

Szombaton erős kerettel utazhatnak Pozsonyba Xisco Munoz vezetőedző védencei, csak Barisic és Yapi harcképtelen, a legutóbb sérülés miatt lecserélt Brunetti játékra kész.

A találkozó játékvezetője Boris Marhefka lesz, a VAR-rendszert Lukáš Dzivjak felügyeli. A mérkőzést a Voyo élőben közvetíti.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?