Újra Trencsénben a Stanley-kupa

Trencsén |

<p>„A legfontosabb, hogy mindig becsületes ember maradjak. Szüleim már kiskoromtól fogva azt sulykolták belém, hogy a »köszönöm« és a »kérem« minden ajtót meg tud nyitni. A trófeák és a dicsőség mit sem érnek, ha az ember nem tudja magát ehhez tartani” – ezek voltak Zdeno Chára tegnapi sajtótájékoztatóján azok a mondatok, amikor a terem (először és utoljára) elcsendesedett.</p>

Ekkor valóban minden szem a hokisra szegeződött – mert egyébként a legtöbben a Stanley-kupán pihentették tekintetüket. A Boston Bruins csapatkapitánya ugyanis most hétvégén került sorra: ebben a két napban nála lehet az NHL bajnokcsapatának járó serleg.
Trencséni születésű lévén nem volt kérdéses, merre veszi az irányt a mai ünneplés idejére: Csák Máté városában megismétlődik a tavalyi program (akkor Marián Hossa és Tomáš Kopecký emelhették magasba a trófeát). Chára persze igazi úriember módjára a fővárosi drukkerekről sem feledkezett meg, így tegnap a pozsonyiak is élőben láthatták őt – és természetesen a Stanley-kupát, amelybe, mint kiderült, édes csemege fog kerülni.
„Nem szeretném, hogy az ünnepi pillanatok extremitásba torkolljanak. Vannak bizonyos szabályok azzal kapcsolatban, mit lehet csinálni a kupával és mit nem, amit nagyon helyeslek. Viszont a hagyományt én is szeretném folytatni, így mindenképp eszem majd a kupából – csigázta fel a közönség érdeklődését a hátvéd. – Kedvenc ételemre, a rizsfelfújtra esett a választás. Nagyon szeretem, mert akár reggelire is lehet fogyasztani vagy a meccsek előtt, amikor jól jön egy kis kalória. Egy speciális recept szerint fogják elkészíteni, amit még Ottawában szereztem be” – avatott be a részletekbe Chára, akit persze a lényegről, a jégkorongról is kérdeztek az újságírók.
Sok újat viszont nem tudtak meg, mivel a 206 centis védő született diplomata. Méltatta Nicklas Lidströmöt (akit a legjobb hátvédnek választottak az NHL-ben, holott felemás szezonja volt), elmondta, hogy sajnálja Demitráékat a balul sikerült hazai vb miatt (az okokat nem akarta kommentálni), de a trencséni polgármester és a helyi hokicsapat összezördüléséről sem nyilatkozott (a Dukla képviselői szerint Richard Rybníček ellehetetleníti a klubot). Egy dolgot viszont megtudtunk róla: „Gyerekként állandóan a Pittsburg és a Detroit címerét rajzolgattam, szóval ha máshol kellene játszanom, a legszívesebben a Penguinsnél vagy a Red Wingsnél tenném ezt.” Azt hiszem, mindkét klubnál nagyon örülnének neki.

Orosky Tamás

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?