Újra szlovák bajnok a dunaszerdahelyi sakkcsapat

sakk
Dunaszerdahely |

<p>Sorrendben ötödik érmes évadja elsőséget hozott a dunaszerdahelyi sakkcsapatnak az extraligában.</p>

Szombaton késő délután futótűzként terjedt a sportág honi berkeiben, hogy újra bajnok a csallóközi alakulat, pedig akkor még hátra volt a záróforduló a modori bajnoki hajrából. De az aranyérem birtokosa már ismertté vált. 2014 után másodszor lett a legmagasabb osztályú csapatbajnokság győztese a dunaszerdahelyi alakulat. És az utóbbi öt évben még háromszor volt ezüstérmes (2012/2013, 2014/2015, 2015/ 2016). Azokban az években is nagyon közel állt az elsőséghez, csak éppen a végén elcsúszott valamilyen banánhéjon.

Most nem maradt a döntés a végére. Pénteken szinte kiütötték a pozsonyi Slovant (6,5:1,5) és szombaton drámai csatában legyőzték (4,5:3,5) a szintén bajnoki címre törő homonnaiakat. Vasárnap már csak ráadás volt a kassai Slávia UPJŠ elleni fölényes siker (6:2).

Akárcsak a régi-új bajnokcsapat játékosai, Petényi György dunaszerdahelyi klubelnök is büszkén fogadta a riválisok gratulációját. „Szerintük is megérdemeltük az elsőséget – mondta lapunknak a csallóközi bajnok első embere, mikor tegnap az utolsó forduló mérkőzései alatt csalogattam ki a játékteremből. – Azt mondtam a fiúknak, a vége legyen örömjáték. Nagyon jó érzés úgy sétálni a zárómeccsek alatt az asztalok között, hogy nincs miért izgulnom. Fantasztikus érzés volt, mikor kiderült, hogy elsők lettünk, a fiúk mindent megtettek azért, hogy bajnokok legyünk. És sikerült! Ennél szebb ajándékot nem is kaphattam volna tőlük 58. születésnapomon. Pedig nem volt könnyű a szombati ütközet. A játszmák állásából úgy tűnt, hogy simán nyerünk, de a vége izgalmas lett. Már 2,5:3,5-re vesztettünk, amikor két huszáros győzelem következett: előbb Varga nagymester Pintért, majd Vajda nagymester a jelenlegi szlovák ranglistavezető Markošt is megverte. Közben a pozsonyi Slovan 4:4-re végzett a kassaiakkal, és ezzel már behozhatatlan, négy pontos előnyre tettünk szert. Nagyon nagy öröm, hogy három év után visszahódítottuk a bajnoki címet. Szombaton este már bajnoki vacsorán koccintottunk Dunaszerdahelyen.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?